Ingezonden persbericht

19 november 2008

VARA, NPS en BosBros. Film-TV Productions nodigen u uit aanwezig te zijn bij opnames van de nieuwe dramaserie Annie M.G.; een liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt.

Op stapel staan de opnames van de leader voor de serie. Hoofdrolspelers Malou Gorter en Sanne Vogel zijn aanwezig, net als de acteurs Pia Douwes en Jeroen Willems. Zij zingen een medley van liedjes uit de serie en zullen hier ook op dansen.

Wanneer:

zaterdag 22 november 2008

Waar:

Donauweg 10

1043 AJ Amsterdam
Tijdstip:

13.00 - 15.00 uur

Programma:

13.00 - 14.00 uur opnames leader

14.00 - 15.00 uur interviewmogelijkheid tijdens lunch met cast en crew:

Malou Gorter (Annie in de leeftijd van 35 tot 64 jaar)

Sanne Vogel (Annie in de leeftijd van 15 tot 34 jaar)

Pia Douwes (Conny Stuart)

Jeroen Willems (Willem Nijholt)

Annie M.G. vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. De 7-delige serie zit vol zang en dans, waarin veel werk van Annie M.G. Schmidt is verweven. De verhaallijn is geïnspireerd op de biografie Anna van Annejet van der Zijl.

Annie M.G. is in het najaar van 2009 op de zondagavond te zien op Nederland 2.

Het scenario is geschreven door Tamara Bos, bekend van veelbekroonde films als Minoes en het Paard van Sinterklaas, en Mieke de Jong (o.a. Knetter, Lepel). De regie is in handen van Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit). Annie M.G. wordt geproduceerd door

BosBros. Film-TV Productions in coproductie met NPS, VARA en de VRT.

De gevarieerde cast bestaat uit ca. honderd acteurs, onder wie Daan Schuurmans, Betty Schuurman, Theo Nijland, Terence Schreurs, Roeland Fernhout, Marcel Musters, Nelly Frijda, Jeroen Spitzenberger en Jeroen Willems.

Graag aanmelden via onderstaand e-mail adres. Ook voor meer informatie, beeldmateriaal op hoge resolutie en interviewaanvragen:

Herrie
info@herrieschoppers.nl
T: 020-486 82 12