Nederlandse Hartstichting

Theater van de Nederlandse Hartstichting haalt EUR 273.717 voor onderzoek naar vrouwen en hart- en vaatziekten

25-11-2008

Persbericht

De Cruise Terminal Rotterdam.

Zaterdagavond 22 november verzamelden zich meer dan 350 genodigden uit het bedrijfsleven, media, medische wereld en de overheid in de Cruise Terminal Rotterdam voor het Theater van de Nederlandse Hartstichting. Doel van de avond was zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar vrouwen en hart- en vaatziekten.

Het is velen niet bekend, maar hart- en vaatziekten zijn in Nederland doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. Van elke honderd vrouwen sterven er 33 aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Bij mannen zijn dat er 32. Specifiek wetenschappelijk onderzoek voor deze doelgroep is noodzakelijk.

Door middel van een silent auction (stille veiling) en de verkoop van een aantal, speciaal voor deze avond vervaardigde producten is het fantastische bedrag van EUR 273.717 opgehaald. De theateravond was niet alleen een groot succes door de hoge opbrengst, ook de ambiance de optredens en het vernieuwende charitatieve karakter maakten de avond compleet.

"Een geweldige avond en een boven verwachting hoge opbrengst, ik ben enorm verheugd met dit resultaat. Dit geld maakt veel mogelijk voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Mijn dank aan iedereen die zich heeft ingezet om deze avond tot een waar succes te maken", aldus Hans Stam, directeur van de Nederlandse Hartstichting.

Karin Bloemen verzorgde de presentatie van deze avond en overhandigde de cheque om 24.00 uur aan Hans Stam.