JMW voor War Child: 'Haal de oorlog uit een Kind'

29/10/2008 16:20

Stichting Joods Maatschappelijk Werk

Sinds 60 jaar houdt JMW, de zorgcoördinator voor Joods Nederland, zich intensief bezig met de hulpverlening aan specifiek Joodse oorlogsgetroffenen. De Joodse gemeenschap weet als geen ander welke impact oorlog heeft op kinderen. Vanuit die achtergrond is het idee ontstaan om in het 60e jubileum jaar geld in te zamelen voor War Child projecten die in het teken staan van het verwerken van oorlogstrauma's van kinderen. Zowel kindsoldaten in Sierra Leone als Palestijnse/ Arabische en Joodse kinderen in het Midden Oosten worden hiermee geholpen. Met deze campagne richt JMW zich op een veel bredere dan uitsluitend de eigen doelgroep.

Met als thema 'Haal de oorlog uit een Kind' organiseert 'JMW' een kunstveiling en een high tea op zondag 23 november. Op www.jmwvoorwarchild.nl zijn de te veilen kunstwerken te zien van vooraanstaande kunstenaars als Shinkichi Tajiri, Ans Marcus, Aat Veldhoen, Sam Drukker, Lucebert, Barbara Hepworth, Anton Heyboer en vele anderen.

Ter afsluiting van het jubileumjaar vindt op dinsdag 3 februari 2009 een bijzondere voorstelling plaats in Tuschinski met artiesten als Mathilde Santing, Wende Snijders en Youp van 't Hek.

Een bezoek aan een van de jubileumactiviteiten is niet alleen leuk, maar helpt JMW te helpen!

Bezoek de kunstveiling en meld je aan voor de high tea en/of voorstelling. Bel 020-5776566, of mail slo@joodswelzijn.nl Ga voor meer info over de fantastische veilingwerken van bekende kunstenaars naar www.jmwvoorwarchild.nl

Amsterdam, 29 oktober 2008

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Irene Hirsch, tel. 020-5776.588





http://www.joodswelzijn.nl