Ingezonden persbericht


Persbericht, 10 november 2008

Persbericht Nieuw Land - 23 november: filmdocumentaire 'Polderpioniers' in Nieuw Land.

Op zondag 23 november presenteren Nieuw Land en Cine Utopia de filmdocumentaire 'Polderpioniers' in de filmzaal van Nieuw Land. In de filmdocumentaire vertellen een aantal leden van het Flevo's Mannenkoor hun persoonlijke ervaringen over de opbouw van Oostelijk Flevoland en de rol van het koor daarin. Tussen de leden van het Flevo's Mannenkoor zitten veel eerste bewoners, deze leden zijn ware 'Polderpioniers'! Hun bijzondere, aangrijpende en mooie herinneringen worden geïllustreerd met historische beelden van de opbouw van Oostelijk Flevoland.

Niet iedereen kon in het nieuwe land, Oostelijk Flevoland, een nieuw leven beginnen. Er was een strenge selectieprocedure. Eenmaal toegelaten was het hard werken. Na een lange werkdag was er niets te doen in de omgeving. Het ontstaan van het Flevo's Mannenkoor bracht hier verandering in. De harde werkers vonden in het mannenkoor een stukje ontspanning en afleiding.

Tot op de dag van vandaag is het koor actief. De leden zijn trouw en voelen grote betrokkenheid bij hun mannenkoor. Het Flevo's Mannenkoor uit Dronten, een bijzondere groep mensen gehecht aan elkaar door het gezamenlijke verleden: de opbouw van Oostelijk Flevoland. De filmdocumentaire biedt een unieke blik in deze samenleving in het klein waar blijdschap, bijzondere herinneringen, maar ook ziekte en tegenslag aan bod komen.

Bezoekers voor de film zijn vanaf 14.00 welkom. Om 14.05 is er een korte inleiding voor de film. Om 14.15 wordt de film gestart. Na het einde van de film, rond 15.20 is er onder het genot van een kopje koffie of thee mogelijkheid om na te praten en eventuele vragen over de film te stellen aan Julius Wolthuis van Cine Utopia.

De entree voor de film is gratis, u betaalt alleen het toegangskaartje van het museum. Deze bedraagt ¬ E 7,50. Met dit kaartje kunt u na afloop één gratis kopje koffie of thee in het restaurant bestellen.

De productie 'Polderpioniers' kwam tot stand in opdracht van Omroep Flevoland en met steun van het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties en het Prins Bernard Cultuur Fonds.

Meer informatie over Nieuw Land kunt u vinden op: www.nieuwlanderfgoed.nl

Informatie over Cine Utopia kunt u vinden op: http://www.cine-utopia.nl.



Ingezonden persbericht