Ingezonden persbericht---

PERSBERICHT

Drie genomineerden Beste Bed & Breakfast 2008

Amsterdam, 11 november 2008

De Pauwenhof te Nijmegen(Gelderland), De Broekstermaar in Pieterburen (Groningen) en De Mozaïektuin te Vlijmen (Noord Brabant) zijn genomineerd voor de titel Beste Bed & Breakfast 2008. De prijs, die voor de zesde keer wordt uitgereikt, is een initiatief van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, dit jaar voor het eerst in samenwerking met Neerlands Goed, waarvan de B&B's ook meedingen naar de prijs.

In het afgelopen jaar is een groot aantal bijzondere B&B's bezocht en gecontroleerd door een zogenoemde mysterie guest. Uiteindelijk heeft een onafhankelijke kwaliteitscommissie de drie, nu genomineerde Bed & Breakfasts voorgedragen. Naast de standaard kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen vooral ook geselecteerd op authenticiteit, gastvrijheid en sfeer.

De prijswinnaar Beste Bed & Breakfast 2008 wordt op 23 november om 14.00 uur bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Pronkkamergenotendag van de Stichting 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer' in "Het Paradijs" te Kerkwijk. Achterstraat 6, 5315 AL Kerkwijk De winnaar van 2007, Eva van Velsen van, is onze gastvrouw. Op haar terrein zal de dag plaatsvinden. Voorafgaand aan het programma te Kerkwijk is er voor de belangstellenden vanaf 11.30 een rondleiding georganiseerd in kasteel Ammersoyen te Ammerzoden. Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

De prijs wordt uitgereikt door Leonie Molhoek - Heijnen, manager van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Voor alle 130 B&B's, die zijn aangesloten bij de Stichting 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald. Verdere informatie kunt u vinden op onze website: www.pronkkamer.com Ook de 130 leden van Neerlands Goed www.neerlandsgoed.nl bevinden zich in het topsegment van de B&B markt.