Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 21 november 2008

[pic]


Persuitnodiging


'Kunst in de kleedkamer' in vernieuwde kleedkamers Voetbalvereniging Ruinerwold


Expositie brengt sport en kunst op unieke manier bij elkaar.

Op zondag 23 november om 12.30 uur opent wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden de expositie 'Kunst in de kleedkamer' bij voetbalvereniging Ruinerwold. Dit doet hij in gezelschap van onder anderen Willem Hoogeveen, Thomaz van Os en Olga Lozeman en enkele plaatselijke kunstenaars.
De expositie brengt sport en kunst op een unieke manier bij elkaar. De opening valt samen met het in gebruik nemen van de nieuwe kleedkamers. De expositie duurt tot 18 januari 2009. De expositie is door iedereen gratis te bezichtigen op het Sportpark  Ruinerwold.

Het doel van het kunstproject is een brug te slaan tussen de belevingswereld van voetbalsupporters en de artistieke vertaling van elementen uit de voetbalcultuur. Dit heeft zijn vorm gekregen in beeldende kunst (buiten op het terrein) en schilderkunst (in de kleedkamers). Het project is tot stand gekomen onder leiding van Stichting Beleven uit Arnhem.

De gemeente vindt het belangrijk dat haar inwoners in aanraking kunnen komen met alle vormen van kunst en cultuur. Met het eenmalig ondersteunen van dit initiatief zijn onder anderen jonge leden en supporters van de voetbalvereniging actief bij het project betrokken. Ook bereikt men hierdoor mensen die niet zo snel naar een museum gaan.

Wethouder Bert Damming geeft aan dat de expositie een goede gelegenheid is om ook de nieuwe kleedkamers in het zonnetje te zetten. Veel werkzaamheden zijn verricht door vrijwilligers van de vereniging. Hierdoor zijn de kosten van de verbouwing binnen het - door de raad beschikbaar gestelde budget - gebleven.


///////////////////////////////