Lezing: Opvoeden met hart en ziel


LEIDEN, 20081117 -- `Opvoeden met hart en ziel' doet iedere ouder naar beste kunnen. Eenvoudig is dit echter niet. Elisabeth Hoogduin is specialiste in holisme en kinderhealing. Op 23 november 2008 geeft zij op de beurs Kracht & Inspiratie de inspirerende lezing `Opvoeden met hart en ziel'.

Zowel jonge als oudere kinderen leven in de hectische wereld van onze snel veranderende maatschappij. Een maatschappij met veel verschillende achtergronden waardoor er veel van hen gevraagd wordt. Doordat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn, staan ze vaak teveel open en raken daardoor gemakkelijk de natuurlijke verbinding met hun innerlijke gevoelsleven kwijt. Ook ouders en opvoeders verliezen vaak hun oriëntatie daarop.

Een goed ouder-opvoeder zijn is bijna de meest uitdagende taak die we ons kunnen voorstellen. Ouderlijke wijsheid en ouderverantwoordelijkheid vragen een afstemmen op het kind en een open levenshouding. `Opvoeden met hart en ziel' geeft inzicht en werkwijzen hoe een ouder deze kwaliteiten in zichzelf (verder) ontwikkelt en tot bloei laat komen.

Elisabeth Hoogduin is oprichtster van en nog altijd actief betrokken bij ZON Instituut, een opleidingscentrum voor holistisch werken met kinderen, jeugd en jongeren. In het aanverwante Kinderhealingcentrum ondersteunt zij reeds meer dan tien jaar kinderen en hun ouders/opvoerders in hun ontwikkeling en de ontdekkingsreis die samen-leven is.





Ingezonden persbericht