Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Een bijzondere Pakjestrein voor ernstig zieke kinderen

Op zondag 23 november zal er een bijzondere Pakjestrein door Nederland rijden. Deze trein haalt ernstig zieke kinderen op en brengt ze over het spoor naar een spetterend Sinterklaasfeest in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het "Pakjestrein festijn" is een feest voor zieke kinderen en hun familie. Een feest waarbij het "ziek zijn" naar de achtergrond verdwijnt en het kind, samen met zijn ouders, broers en zusjes onbezorgd plezier kan maken. Tevens zal deze dag het startschot worden gegeven voor Actie Strooigoed! Vervul een wens. Een actie van kinderen op basisscholen door heel Nederland.

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Het Pakjestrein festijn wordt de stichting aangeboden door SintHaarlem Events, een non-profit Sinterklaasorganisatie. Samen willen zij de kinderen tijdens het Pakjestrein festijn even laten vergeten dat ze ziek zijn. De kinderen kunnen die dag met hun ouders, broertjes en zusjes genieten van een interactieve Sinterklaasshow, bijzondere ontmoetingen met Pieten van de Club van Sinterklaas en natuurlijk niet te vergeten Sinterklaas zelf!

Ook zal die dag het startschot worden gelost voor Actie Strooigoed! Vervul een wens. Een actie waarbij kinderen van basisscholen door heel Nederland speciale Doe Een Wenspepernoten gaan verkopen. De actie is mogelijk gemaakt door de Wibra en is simpel, leuk en heel doeltreffend. Tijdens het Pakjestrein Festijn zullen leerlingen van basisschool de Boemerang uit Utrecht, Actie Strooigoed op een feestelijk manier aftrappen door Sinterklaas de grootste Doe Een Wens pepernotenzak van Nederland aan te bieden! Met de opbrengst van de actie helpen kinderen de wensen te vervullen van leeftijdgenootjes die levensbedreigend ziek zijn.

Kijk voor meer informatie over het Pakjestrein festijn op www.pakjestreinfestijn.nl en kijk voor meer informatie over actie Strooigoed op www.doeeenwens.nlIngezonden persbericht