Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 23-11-2008

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zaterdag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 00.50 uur werd de man gecontroleerd op de Hooglandsepoort. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 590 ug/l. Tegen de 46-jarige man uit Amersfoort is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Vernieler aangehouden

WOUDENBERG- Op zaterdagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens vernielingen zouden aanrichten bij een bloemenkiosk aan De Nieuwe Poort. Agenten gingen ter plaatse en zagen een 21-jarige man uit Woudenberg in de omgeving lopen. De man was buiten adem en voldeed aan het signalement. Onderzoek wees uit dat er twee grote ruiten van de kiosk waren vernield. Tevens lagen er allemaal stenen los. De man werd direct aangehouden. De politie doet onderzoek naar de tweede dader.

Tegen lantaarnpaal

AMERSFOORT- Op zaterdag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 20.30 uur reed de 69-jarige man uit Amersfoort tegen een lantaarnpaal aan de Stadring. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 765 ug/l. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Klappen na belediging

AMERSFOORT- Op zondagochtend kreeg een man klappen omdat hij beledigende opmerking had gemaakt naar een meisje. Omstreeks 02.45 uur zagen agenten dat twee personen van 17 en 18 jaar uit Leusden en Amersfoort een 18-jarige man uit Amersfoort verschillende klappen gaven. Door agenten werd het duo aangehouden. Zij gaven aan dat de 18-jarige man uit Amersfoort beledigende woorden sprak richting een meisje. Daarom kreeg hij nu een aantal klappen. Het duo werd ingesloten voor verhoor en de Amersfoorter deed aangifte.