Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen na achtervolging

Nijmegen, 23-11-2008 o Surveillerende politieagenten reden zaterdagavond over de Malderburchtstraat toen zij in de richting van de Grootstalselaan een auto zagen rijden die op een kruising door roodlicht reed. De agenten besloten hierop de auto te volgen.

De auto reed rechtdoor de Nieuwe Mollenhutseweg op richting de Einsteinstraat. De bestuurder reed harder dan de maximaal toegestane snelheid daar. In de auto zaten meerdere personen. Na navraag bij de meldkamer bleek dat de auto gesignaleerd stond. De agenten gaven een stopteken. De bestuurder gaf hieraan geen gehoor en verhoogde zijn snelheid richting de Marie Curriestraat, waar hij in een onoverzichtelijke bocht een voorliggende auto inhaalde. Op een gegeven moment reed de auto de T-splitsing met de Hatertseweg op. Toen de agenten weer zicht kregen op de auto bleek dat de voorste portieren van de auto geopend waren. In de auto zelf zagen zij niemand meer zitten. De auto rolde vervolgens een fietspad op en kwam tegen een paaltje tot stilstand.

Aanhoudingen

De agenten zochten direct in de omgeving. In het Broeder Koenraadpark zagen zij twee jongens rennen in de richting van de Hatertseweg. Eén van de agenten stapte uit en zette te voet de achtervolging in. De agent sommeerden de jongens te blijven staan. Een van de verdachte gaf zich daarop over. De jongen, van 14 jaar uit Nijmegenaar, werd aangehouden. Een andere politie-eenheid, die zich ondertussen ook richting de Hatertseweg begaf, kreeg via de politiemeldkamer door dat een getuige had gezien dat één van de inzittenden zich verschanst had achter een auto aldaar. De agenten begaven zich naar de plek en hielden de jongen, van 16 jaar uit Nijmegen, aan. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau. De jongens zitten nog vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.

(10)

Laatst gewijzigd 23-11-2008 11:38 | © Regio Gelderland-Zuid |