Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 23-11-2008

Politie zoekt getuige mishandeling

HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met een fietser die donderdagavond tegen 22.15 uur getuige is geweest van een mishandeling op het Beukemaplein in Hoogeveen. De politie hield die avond een 40 jarige man uit Hoogeveen aan op verdenking van het mishandelen van een 59 jarige plaatsgenoot. Deze laatste liet samen met zijn vriendin hun honden uit op het Beukemaplein in Hoogeveen. Daar kwamen ze de 40 jarige man tegen die daar ook met zijn hond liep. Volgens de 59 jarige man en zijn vriendin kreeg hij een klap in het gezicht waardoor hij kwam te vallen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte liep door naar zijn woning en werd korte tijd later aangehouden. De verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Omdat o.a. het slachtoffer spreekt over een man die tijdens het incident langs fietste wil de politie graag met deze man in contact komen. Hij kan bellen met 0900-8844. (08-193765)

Auto in de sloot bestuurder onder invloed

GIETEN Zaterdagmorgen tegen 06.00 uur belandde op de N33 bij Gieten een 20 jarige man uit Groningen met zijn auto in de sloot. De man verloor op de door sneeuwval glad geworden weg de macht over het stuur en kwam in een slip. Hij bleef ongedeerd. Omdat hij gedronken had hield de politie hem aan. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille. Met een rijverbod van één uur en een proces-verbaal op zak voor het rijden onder invloed is de man weer in vrijheid gesteld. (08-194093)

Licht gewonden bij aanrijdingen

HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de Wolfsbosstraat in Hoogeveen raakte zaterdagmorgen een 16 jarige jongen uit die plaats gewond. Hij zat bij een 37 jarige plaatsgenoot in de auto. Deze werd aangereden door een andere auto die vanuit een oprit achteruitrijdend de weg op kwam. De 37 jarige in Stuifzand wonende bestuurder van deze auto bleef ongedeerd. De gewonde jongen is er ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-194120)

EMMEN Bij een aanrijding op de Rondweg in Emmen raakte zaterdagmiddag een 32 jarige vrouw uit Veenoord licht gewond. Zij kwam met de rechterwielen van haar auto in de berm, corrigeerde, schoot de weg weer op en raakte daarbij een op de linkerrijstrook naast haar rijdende auto. De 43 jarige man uit Best die deze auto bestuurde bleef ongedeerd. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-194183)

Verkeersslachtoffer overleden

RUINEN De 79 jarige man uit Ruinen die afgelopen woensdag net buiten zijn woonplaats betrokken was bij een verkeersongeval op de kruising van de Echtenseweg en Hees, is zaterdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De man fietste vanaf Hees de Echtenseweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een personenbus bestuurd door een 48 jarige vrouw uit Pesse.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL/EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een automobilist en een bromfietser aan voor het rijden onder invloed. Op de Hoogeveenseweg in Meppel reed een 18 jarige bromfietser uit De Wijk met een alcoholgehalte van 0,4 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is maakt de politie proces-verbaal op. Op de N381 bij Emmen liep een 28 jarige man uit Schoonoord tegen de lamp. Hij reed met een alcoholgehalte van 1,2 promille in een auto en werd aangehouden. Deze man is met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed in vrijheid gesteld.

Crossmotoren gestolen

WAPSE Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag zijn uit een niet afgesloten schuur bij een woning aan de Bareldsweg in Wapse twee crossmotoren gestolen. De diefstal van de gele jeugdcrosser en een groene Kawasaki werd zaterdag ontdekt. Uit aangetroffen sporen kon worden opgemaakt dat de dief/dieven met de motoren naar de Heuringsweg is/zijn gelopen waar de motoren waarschijnlijk op een aanhanger of in een auto zijn geladen. De eigenaar deed aangifte. (08-194187)

Gestolen autos

ASSEN De diefstal van een auto afgelopen vrijdag in de Hendrik de Ruiterstraat in Assen is opgelost. De auto bleek niet gestolen maar te zijn afgesleept door de gemeente. De auto stond namelijk geparkeerd bij een parkeerverbod. De eigenaar heeft zijn voertuig terug met een parkeerboete en een rekening voor het afslepen.

NIEUWEROORD Op de Coevorderstraatweg in Nieuweroord trof de politie zaterdagmorgen, na een melding van een omwonende, een auto aan zonder kentekenplaten. Nader onderzoek leerde dat deze auto vorige week gestolen is in Emmen.

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf het terrein bij een autobedrijf aan de Industrieweg in Meppel een blauwe Opel Astra gestolen.

Vervelende lieden aangehouden

HOOGEVEEN In het centrum van Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee 19 jarige inwoners van die plaats aan. Eén van hen wordt verdacht van het vernielen van een paraplubak in een plaatselijk café. Hij is zondagmorgen na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 160,- en moet de schade betalen. (08-194281)

De ander bedreigde later in de nacht een portier van een café. Toen de politie deze verdachte naar het politiebureau wilde brengen versperde een 22 jarige man uit Hoogeveen de weg waarop ook hij werd aangehouden wegens het belemmeren van politieagenten tijdens hun werk. Deze verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-194285)

NIEUW AMSTERDAM Door een prima samenwerking met portiers van een horecagelegenheid aan de Vaart in Nieuw Amsterdam kon de politie in de nacht van zaterdag op zondag drie vervelende jongeren zonder al te veel problemen aanhouden. De jongens, 18, 19 en 28 jaar en afkomstig uit Klazienaveen en Coevorden, hadden buiten de zaak ruzie waarbij over en weer werd geslagen en getrapt. Waarschuwingen van de politie hielpen niet en toen men vervelend en gewelddadig bleef werden ze aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-194288)

Autobranden

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag brandde in de Vosackers in Emmen een bestelbus uit. Deze stond geparkeerd naast een berging. Een buurman ontdekte de brand. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (08-194083)

HOLLANDSCHEVELD Op het terrein van een autobedrijf aan de Jan Bruins Slotstraat in Hollandscheveld brandde in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto grotendeels uit. De brand werd ontdekt door een voorbijganger. De brandweer bluste de brand. De politie stelt ook hier een onderzoek in naar de oorzaak. (08-194286)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield zaterdagavond in haar woning in Assen een 37 jarige vrouw aan. Haar man had de politie gebeld omdat hij door zijn vrouw was mishandeld. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.