Politie Gelderland-Zuid

Jongen verstoort openbare orde

Tiel, 23-11-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag werden politieagenten naar een horecagelegenheid aan het Plein gestuurd. Daar had zojuist een ruzie plaatsgevonden.

Voor de horecagelegenheid hadden zich meerdere bezoekers verzameld. De agenten gingen de gelegenheid binnen om te praten met de verschillende betrokkenen. Op dat moment kwam een jonge man al schreeuwend aanlopen. De agenten spraken de jongen aan op zijn gedrag en verzochten hem om weg te gaan. Hij bleef echter moeilijk doen. Toen de agenten de jongen vervolgens sommeerden om weg te gaan, nam een groepje personen de jongen hierop mee.

Iets later werden de agenten aangesproken door een getuige die vertelde dat er een conflict gaande zou zijn in de Kleibergsestraat. De agenten begaven zich naar de plek en zagen daar weer dezelfde jongen staan, luid schreeuwend. Ook nu luisterde hij niet naar de agenten toen zij hem vroegen om weg te gaan en bleef hij zich recalcitrant gedragen. Hierop besloten de agenten de 17-jarige Tielenaar aan te houden. Hij bleef zich echter verzitten en deed erg agressief tegen de agenten. De agenten moesten gepast geweld gebruiken om hem te kunnen boeien. De 17-jarige werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

(10)

Laatst gewijzigd 23-11-2008 12:00 | © Regio Gelderland-Zuid |