Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 23-11-2008

Alcoholcontrole

UTRECHT In de nacht van 22 november heeft de politie omstreeks 03.30 uur een alcoholcontrole uitgevoerd op de Marnixlaan en de Albert Schweitzerdreef in Utrecht.

In totaal zijn er 398 blaastesten afgenomen. Hiervan hadden vier personen teveel gedronken waarbij de hoogste waarde 345 ug/l bedroeg. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

UTRECHT Op 22 november kreeg de politie omstreeks 04.45 uur een melding dat er door vandalen een glazen plaat van de roltrap in Hoog Catharijne kapot was geslagen.

Nadat de politie de camerabeelden had uitgekeken, werd er een 18-jarige man uit Tiel aangehouden terzake vernieling. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Ook hebben een 18-jarige man uit Tiel, een 24-jarige plaatsgenoot en een 17-jarige jongen uit Culemborg een proces-verbaal gekregen voor baldadigheid in deze zaak.

Aangereden door een fietser

UTRECHT Op zaterdag 22 november kreeg de politie omstreeks 16.15 uur een melding van een ongeval op het Janskerkhof in Utrecht.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er een 60-jarige man uit Tilburg op het fietspad te zijn aangereden door een fietser. De man is met letsel aan zijn schouder naar het ziekenhuis overgebracht.

Onder invloed

UTRECHT Op 23 november heeft de politie omstreeks 04.00 uur een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De politie kreeg de man in de gaten omdat hij met hoge snelheid door de stad reed. Ter hoogte van de Jutfaseweg in Utrecht werd de man staande gehouden. Een ademanalyse wees 680 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rij-ontzegging van 8 uur.

Teveel gedronken

VLEUTEN De politie heeft op 23 november omstreeks 04.30 uur een 47-jarige man uit Vleuten aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De politie hield de man aan op het Johannes Vermeererf in Vleuten. Een ademanalyse wees 830 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van 10 uur gekregen.

Gestolen kentekenplaten

UTRECHT Op 22 november hield de politie omstreeks 03.30 uur een 20-jarige man uit Utrecht op de Kloosterlaan staande omdat hij met hoge snelheid door de stad reed.

Bij het controleren van de kentekenplaat bleek het kenteken dat op de auto zat niet juist te zijn. Toen de politie de man hier op aansprak, zette deze een grote mond op. De man werd aangehouden. Bij deze aanhouding verzette de man zich hevig.

Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij de platen had gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.