Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 23-11-2008

Drie Bredase jongeren mishandelen en bedreigen agenten

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag drie personen aangehouden die worden verdacht van mishandeling en bedreiging van agenten. Het gaat om een 21-jarige Bredanaar en twee meisjes uit Breda van 15 en 17 jaar. Het drietal is op het bureau ingesloten.

Twee agenten in burger hadden rond 15.30 uur op de Emmastraat een Bredase man in het vizier die veelvuldig met politie in aanraking is geweest vanwege onder andere auto-inbraken. Op enig moment sprak een omstander hem aan en beweerde dat de man in zijn auto ingebroken had. De agenten keken het even aan, maar besloten zich in het gesprek te mengen om te kijken of de Bredase man aangehouden kon worden.

Vervolgens begon het 17-jarige meisje zich ermee te bemoeien en hoewel de agenten duidelijk aangaven dat ze van de politie zijn, deed ze geen stap terug. Een van de agenten gaf haar een lichte duw, waarna de 21-jarige verdachte kwam aanrennen en de agent vol in het gezicht sloeg. Het 15-jarige meisje besloot ook een duit in het zakje te doen en gezamenlijk schopten en sloegen ze de twee agenten. De jongste verdachte bedreigde zelfs een agent met een baksteen.

Nadat de agenten via de Gemeenschappelijke Meldkamer om assistentie vroegen, kwamen diverse eenheden ter plaatse en kon het drietal gearresteerd worden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en in overleg met de officier van Justitie zitten ze zeker tot maandag vast. Beide agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De Bredase man waarmee het incident begon, is in het tumult
weggelopen en kon niet aangehouden worden.

Dronken Oosterhouter zonder rijbewijs rijdt auto in de prak

TETERINGEN: De politie heeft zondagmorgen rond 03.15 uur een 24-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Dat gebeurde op de Oosterhoutseweg, nadat hij van de weg was geraakt en tegen een boom reed. De
Oosterhouter was na een feestje met zijn vriendin op weg naar huis. Zij reed, maar na een ruzie zette zij de auto stil en stapte uit. De Oosterhouter besloot, ondanks dat hij de nodige alcohol had genuttigd en geen rijbewijs heeft, verder te rijden. Na het ongeval belde een omstander 112. De Oosterhouter blies 450 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten moeten alle zeilen bijzetten in drukke horecadienst

BREDA: Agenten in het horecatoezicht in de binnenstad van Breda hebben zaterdagavond - en nacht alle zeilen moeten bijzetten. In een drukke dienst met veel incidenten op hetzelfde moment, werden veertien aanhoudingen verricht.

Twee Bredanaren van 33 en 40 jaar werden gearresteerd omdat ze een andere stapper met een vuurwapen zouden hebben bedreigd bij een disco aan de Reigerstraat. Verder werden drie mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, vier personen voor het verstoren van de openbare orde en twee voor belediging van agenten. Ook werden drie jongens opgepakt wegens mishandeling, maar zij bleken na onderzoek daarmee niets van doen te hebben. Er werden drie bekeuringen
uitgeschreven vanwege verkeerszaken.

Postende agenten pakken Bredase veelpleger in Bavel

BAVEL: Het verscherpte toezicht van de politie in Bavel na een week met acht woninginbraken heeft vrijdagavond al direct succes gehad. Een 34-jarige Bredase veelpleger kon na slim politiewerk aangehouden worden. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid.

Een oplettende getuige zag kort voor 19.00 uur een man die zich verdacht ophield bij een aannemersbedrijf aan de Dorstseweg. Ook hoorde hij een geluid hoorde alsof er iets kapotgeknipt werd. Hij sprak hem aan, waarna de verdachte man wegrende. De omstander besloot de politie te bellen. Agenten in burger waren snel ter plaatse en constateerden dat er een gat in het hek van het bedrijf zat. Ze besloten te posten. Al snel zagen ze de verdachte naar het hek lopen. Hij pakte op het terrein enkele gasflessen en een takel. De Bredanaar kon eenvoudig in de kraag worden gepakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-11-2008 12:33 | © Regio Midden en West Brabant |