Politie Gelderland-Zuid

Bestuurders onder invloed

Nijmegen/ Druten, 23-11-2008 o Zaterdagavond en nacht werden verschillende bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Surveillerende politieagenten zagen zaterdagnacht omstreeks 0.45 uur vanuit de Ridderstraat in Nijmegen een auto de Eiermarkt oprijden. Niet veel later hoorden de agenten een harde klap. Toen ze gingen kijken zagen ze dat de auto met de tegen de muur van een aldaar gelegen pand en een paaltje gebotst was. De agenten laten hierop de 32-jarige bestuurster uit Oosterhout (Nijmegen) blazen. Hieruit blijkt dat de vrouw vermoedelijk fors teveel gedronken heeft, hierop werd ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 32-jarige blies uiteindelijk 795 ugl, ruim drie keer zoveel als de wettelijk toegestane hoeveelheid (220 ugl). Het rijbewijs van de vrouw werd direct ingevorderd.

Proces-verbaal tegen haar is opgemaakt.

Druten

Op de Raadhuisstraat in Druten werd het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Grave. Politieagenten zagen de man bijna een vluchtheuvel opreed. Zij lieten hem stoppen voor een blaastest. De man blies 650 ugl. Ook zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Proces-verbaal tegen de 24-jarige is opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen wanneer hij zijn rijbewijs weer terugkrijgt.

Nijmegen

Politieagenten controleerden zaterdagnacht op de Archipelstraat een 36-jarige automobilist uit Nijmegen. De man bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Ook bleek dat de 36-jarige teveel gedronken (445 ugl) had en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Op het politiebureau werd duidelijk dat de man nog meerdere boetes had openstaan. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 23-11-2008 13:14 | © Regio Gelderland-Zuid |