Politie Zuid-Holland-Zuid

23/11 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-11-2008

POLITIE HOUDT VIERTAL AAN NA UITGEVEN VALS GELD

DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag een nog onbekende man aangehouden voor het uitgeven van vals geld bij een supermarkt aan de Voorstraat. De man had in de winkel een klein artikel gekocht en afgerekend met een biljet van 50 Euro. Het winkelpersoneel had snel door dat een en ander niet klopte en waarschuwde de politie. Die kon de man aanhouden. Aangezien hij een valse naam opgaf en weigerde medewerking te verlenen is de man voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Iets later die middag belde bovenstaande supermarkt wederom met de politie omdat zij vermoeden dat er een drietal personen vals geld aan hadden geboden. De politie stelde een onderzoek in waarna een drietal personen, een 21-jarige inwoner van Dordrecht, een 20-jarige inwoner van Papendrecht en een 18-jarige inwoonster van Zwaag werd aangehouden.
Het drietal bleek ook biljetten van 50 Euro te hebben aangeboden in de supermarkt. Die was al extra alert door het eerder incident die middag waarna de politie snel kon worden gewaarschuwd. Allen zijn in verzekering gesteld en zondag na verhoor heengezonden. Ook tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

DORDRECHT Zaterdagmiddag rond 17.00 uur kreeg de politie een melding van een dronken man aan de Vriesestraat. De man bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken en kon niet meer op zijn benen staan. Aangezien met de man geen fatsoenlijk gesprek te voeren was is hij meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. De man, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats krijgt nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen, een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

TWEE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

DORDRECHT Een politieagent in burger liep zaterdagmiddag in het centrum en werd alert gemaakt op het alarm van een beveiligingspoortje van een groot winkelbedrijf aan de Voorstraat. De politieagent zag een man de winkel uitlopen en bleef de man volgen totdat hij zag dat hij een prijskaartje uit de kraag van zijn jas trok. Een tweede man kwam bij de verdachte lopen waarna de politie besloot het tweetal aan te houden. Na onderzoek werd duidelijk dat beiden zich schuldig hadden gemaakt aan diefstal van kleding bij het bedrijf aan de Voorstraat. Zij droegen de kleding onder hun eigen kleding. De twee 17-jarige mannen afkomstig uit Litouwen, zijn gehoord met een tolk en kregen een proces-verbaal.

POLITIE RIJDT VERDACHTEN BEDRIJFSINBRAAK KLEM

DORDRECHT Twee verdachten van een bedrijfsinbraak aan de Aventurijn zijn zaterdagavond klemgereden door de politie. De politie kreeg die avond rond 21.30 uur een melding van een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Aventurijn. Aanrijdend naar dit bedrijf kwam de politie op ongeveer 50 meter van het pand een personenauto tegen met daarin een tweetal personen die bij de politie bekend staan als inbrekers. Besloten werd om het tweetal aan te houden. Een andere politieauto ging vervolgens polshoogte nemen bij het bedrijf waar bleek dat er daadwerkelijk was ingebroken. Wat er weg is werd op dat moment niet duidelijk. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in. De verdachten, een 30-jarige inwoner van Dordrecht en een 25-jarige inwoner van Dordrecht zijn in verzekering gesteld.

INVORDERING RIJBEWIJS VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

DORDRECHT Een 27-jarige inwoner van Zwijndrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij teveel had gedronken. De man werd op de Laan der Verenigde Naties gecontroleerd en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij de ademtest blies hij 690 ug/l waar 220 ug/l is strafbaar gesteld. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd zodat hij niet meer aan het verkeer kan deelnemen. Verder zal de officier van justitie bepalen of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

17-JARIGE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING MET MES

ZWIJNDRECHT Een 17-jarige inwoner van Zwijndrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij verdacht wordt van bedreiging. De jongen had bij een horecagelegenheid op de Develsingel een 18-jarige stadsgenoot bedreigd met een mes. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand. Na onderzoek door de politie kon de verdachte in zijn woning worden aangehouden. Het mes werd eveneens aangetroffen en inbeslaggenomen.