Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 23-11-2008

Bosschenaar verdacht van diefstal bromfiets

VEEN: De politie heeft zaterdagavond rond 21.50 uur een 22-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op de Nieuwstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij de brommer van een 16-jarige jongen uit Wijk en Aalburg heeft gestolen. De jongen was op weg naar een vriend toen de verdachte ineens midden op de Nieuwstraat stond en dwingend vroeg of de jongen hem naar zijn woonplaats kon brengen. De jongen had daar niet zo'n trek in en probeerde van de man af te komen. Dat lukte uiteindelijk, doordat hij zelf wegrende en hulp zocht bij een
nabijgelegen woning. De brommer is nog spoorloos. De verdachte zegt zich door alcohol- en drugsgebruik maar weinig te kunnen herinneren van het incident.

Agenten draaien onrustige horecadienst in Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten die zaterdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in Oosterhout, hebben een onrustige dienst met diverse opstootjes gedraaid.

Twee inwoners van Oosterhout (25 en 28 jaar) zijn zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden op de Klappeijstraat. Volgens een portier werd hij geslagen door een van de mannen toen die door hem buiten werd gezet. Zijn kompaan vloog hem van achteren in de nek. Rond 01.00 uur werden twee 40-jarige Oosterhouters op de Mathildastraat aangehouden, omdat ze zich niet konden legitimeren toen ze een bekeuring kregen wegens wildplassen. De mannen uitten nadrukkelijk hun ongenoegen over het feit dat ze werden aangehouden. Juist om dit soort situaties te voorkomen, wijst de politie er nog maar eens op dat elke burger zich op elk moment moet kunnen legitimeren.

Een 22-jarige Oosterhouter werd rond 02.00 uur op de Klappeijstraat aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Datzelfde gebeurde een halfuurtje later met een 23-jarige inwoner van
Oosterhouter, hij wilde niet weggaan toen agenten hem daar
herhaaldelijk om vroegen. Ten slotte werd rond diezelfde tijd een 23-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden voor belediging, zij noemde een agent 'vuile sukkel'.

Dronken rijders van de weg gehaald

OOSTERHOUT: Een 49-jarige bestuurder uit Gorinchem is zondagmorgen rond 02.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij op de A27 werd aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies 695 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook dit geval.
Proces-verbaal tegen de Gorinchemmer wordt opgemaakt.

DRIMMELEN: De politie heeft zondagmorgen kort na 01.30 uur op de Ruilverkavelweg een 41-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. De man blies 530 ug/l; hij kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal mee.

Verkeerscontrole in Waalwijk: 65 bekeuringen

WAALWIJK: De politie heeft zaterdag bij een grootschalige
verkeerscontrole gehouden op de Taxandriaweg. Daar werden in totaal 65 bekeuringen uitgeschreven. In vijftig gevallen droegen automobilisten geen gordel, wat opvallend was gelet op het slechte weer met harde wind en sneeuwbuien. In zes gevallen werd er niet handsfree gebeld en ook zes bekeuringen werd geschreven, omdat de bestuurders hun
rijbewijs niet bij zich droegen. In twee gevallen had de auto te donkere ramen en ook werd één proces-verbaal opgemaakt vanwege twee gladde banden onder de auto. De controle werd uitgevoerd door agenten van de vrijwillige politie in samenwerking met de beroepscollegas van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-11-2008 13:55 | © Regio Midden en West Brabant |