Politie Zuid-Holland-Zuid

23/11 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-11-2008

POLITIE HOUDT TWEETAL AAN VOOR VERNIELING POLITIEAUTO

GORINCHEM - Politieagenten zagen zaterdagavond dat een politieauto die geparkeerd stond op de Krijtstraat werd vernield door een tweetal mannen. De blauwe lamp van de auto werd van de auto afgetrapt en op de motorkap en ruit waren duidelijk voetstappen te zien wat schade had toegebracht aan de auto. Direct kon een 19-jarige inwoner van Gorinchem worden aangehouden. Op het politiebureau bekende de man de vernieling gepleegd te hebben met een vriend. Deze vriend, een 18-jarige inwoner van Gorinchem, werd later die avond aangehouden. Beiden zitten op dit moment nog vast.

TWEETAL WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

ALBLASSERDAM Bij een winkeldiefstal bij een bedrijf aan de Kelvinring is zaterdagmiddag een tweetal verdachten aangehouden. De 35-jarige man en de 37-jarige vrouw afkomstig uit Dordrecht had vanuit de winkel een mengkraan en een kaarsenstandaard meegenomen. Uit verhoor van het tweetal bleek dat de 35-jarige vrouw de diefstal daadwerkelijk had gepleegd. Zij kreeg een dagvaarding en beiden mochten na verhoor weer naar huis.

MAN GEWOND BIJ VECHTPARTIJ IN CAFÉ

GORINCHEM De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige inwoner van Gorinchem aangehouden voor het mishandelen van een 19-jarige inwoner van Gorinchem. De verdachte kwam rond 22.00 uur het café aan de Kruisstraat binnenlopen met een hoop kabaal. Hij was samen met een nog onbekende man en waren duidelijk op zoek naar ruzie. Toen een en ander niet bleek te werken besloot het tweetal een cafébezoeker zwaar te mishandelen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen voor zware kneuzingen in zijn gezicht en nek. Ook is het slachtoffer bedreigt met een mes.

VROUW GEWOND BIJ OPENLIJKE GEWELDPLEGING

GORINCHEM De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur een melding van een vechtpartij in de Nieuwe Walsteeg waarbij ongeveer 30 personen betrokken waren. Het bleek dat een groep jongeren een feestje aan het vieren waren maar geconfronteerd werden met een groep van ongeveer 10 jongeren die een relationele kwestie wilde uitvechten. Bij deze openlijke geweldpleging werd één 21-jarige inwoonster van Arkel geslagen met een riem waardoor zij kneuzingen opliep. De politie die snel bij het incident aanwezig was kon uiteindelijk een drietal verdachten aanhouden. Dit drietal, twee 17-jarige inwoners van Gorinchem en een 22-jarige inwoner van Gorinchem, werd aangehouden en ook werd de riem aangetroffen. Zij zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en zich onder doktersbehandeling laten stellen.

AANHOUDING NA VECHTPARTIJ

SLIEDRECHT Een vechtpartij mondde in de nacht van zaterdag op zondag uit in aanhouding van één van de partijen. Een 27-jarige inwoner van Sliedrecht zat rond 04.30 uur in een eetgelegenheid aan de Stationsweg toen hij plotseling een vuistslag kreeg van een hem bekende 26-jarige inwoner van Sliedrecht. Deze verdachte trok vervolgens een ketting van de nek van het slachtoffer. De politie kon de verdachte aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR AUTO-INBRAAK

LEERDAM De politie kon zondagochtend een 30-jarige inwoner van Leerdam aanhouden op verdenking van een auto-inbraak. De eigenaar van een auto die geparkeerd stond in een parkeergarage aan de Vogelzangstraat zag zondagochtend plotseling een man in zijn auto zitten. De verdachte bleek de cabrioletkap te hebben geforceerd waarna hij in de auto een sigaretje had zitten roken. Hij had vervolgens het pakje sigaretten meegenomen en was weggelopen. De eigenaar belde direct de politie met het signalement van de verdachte. Die kon de man even later op de Westwal aanhouden. Hij is ingesloten.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN BEROVING

PAPENDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 19-jarige inwoner van Papendrecht. Het slachtoffer werd vrijdagavond 21 november in elkaar geslagen en daarna gedwongen een geldbedrag te pinnen. De politie kon een drietal mannen, een 19-jarige, een 21-jarige en een 25-jarige inwoner van Papendrecht. Zij zijn inmiddels weer heengezonden na verhoor. De politie is op zoek naar meer informatie met betrekking tot deze beroving die rond 23.30 uur plaats had. Mocht u getuige zijn geweest van deze beroving dan verzoeken wij u kontakt op te nemen met de politie op 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.