Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 23-11-2008

Agenten draaien opnieuw een hectische horecadienst

TILBURG: Het was wederom een hectische horecadienst zaterdagavond en
-nacht. Er werden acht aanhoudingen verricht. Vooral portiers van disco's en kroegen moesten het ontgelden. Er werden vier mensen aangehouden in drie op zich staande gevallen waarbij de portier mishandeld en bedreigd werd. Ook werden twee mannen aangehouden, omdat zij een bevel/vordering van agenten niet opvolgden. Een andere stapper werd gearresteerd voor mishandeling in een kroeg en ten slotte werd ook nog een man aangehouden wegens belediding van een agent. Ook werden er tien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen en verkeerszaken.

Overvaller kapperszaak geeft zichzelf aan

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger is zaterdagavond rond 19.30 uur aangehouden op de Spoorlaan, nadat hij de politie belde om zichzelf aan te geven. Hij bekende een gewapende overval zaterdagmorgen op een kapperszaak aan de Noordstraat. De man bedreigde rond 09.30 uur de eigenares fysiek met een steel van een lepel, maar ze kreeg hem zover dat hij zonder buit wegvluchtte. Kennelijk kreeg de man berouw en meldde zich later zelf. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Drie meisjes gaan in Tilburg op het dievenpad

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag kort voor 16.30 uur twee meisjes uit Tilburg (beide 16 jaar) en een 15-jarige inwoonster van Berkel-Enschot aangehouden wegens winkeldiefstal.
Ze werden betrapt bij een kledingzaak in de Heuvelstraat waar ze diverse make-up spullen hadden gepikt. Ook bleken ze nog handschoenen en DVD's in twee andere winkels gestolen te hebben. Het drietal is op het bureau verhoord en daarna overgedragen aan hun ouders. In overleg met Justitie wordt bekeken of ze in aanmerking komen voor een
verwijzing naar bureau HALT.

Een 49-jarige vrouw uit Breda werd zaterdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden, nadat ze bij een kledingzaak op het Pieter Vreedeplein probeerde een jas en een vest te stelen. Personeel had haar echter door. De vrouw is meegenomen naar het bureau.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen kort na 00.00 uur op de Zuiderkruisweg een 35-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij blies bij een controle 725 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs
ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de dronken bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-11-2008 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |