Politie Haaglanden

Persberichten 23 november

Haaglanden, 23-11-2008

Brand in hennepkwekerijen
Den Haag In een woning aan de Majubastraat brak vrijdag middag om 16.40 uur brand uit. De brandweer kon de brand tijdig blussen. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ontruimde uit voorzorg de panden naast de in brand gevlogen woning. Ook in een pand aan de Assendelftstraat brak 23 november om 04.00 uur brand uit. Hier trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 360 planten. De electra had vlam gevat en door de afzuiginstallatie verspreidde het vuur zich. De hennepplanten en de apparatuur zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vernieling autos, politie zoekt getuigen
Den Haag In de nacht van 21 op 22 november zijn er in de omgeving van de Kempstraat meerdere spiegels van autos vernield. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche van Bureau de Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Bejaarde vrouw overvallen, politie zoekt getuigen Den Haag Een 74-jarige vrouw uit Den Haag werd vrijdag 21 november om 20.25 uur in haar woning aan de woning in de Hazelaarstraat overvallen. Een onbekende man drong de woning binnen en vroeg de vrouw om geld. Onverwacht werd er aangebeld waardoor de overvaller het hazenpad koos en de woning verliet. Het signalement van de overvaller is een man van 20 a 25 jaar oud, ongeveer 170 lang, normaal postuur, bolle wangen, zwart haar en een licht getinte huidskleur. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval, heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche van bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Man bijt agent
Den Haag Politieagenten werden 23 november om 04.20 uur gestuurd naar een woning in de Boerenstraat waar moeilijkheden zouden zijn. Een ruit van de voordeur van de woning bleek vernield, in de woning troffen de agenten een 32-jarige man uit Den Haag aan die de vernieling gepleegd had. De man wilde na een feestje de woning van familie in en vernielde de ruit van de voordeur. De familie stelde dit niet erg op prijs en belde de politie. De feestganger, die gedronken had, werkte niet mee toen de agenten hem aanhielden, hij probeerde de agenten van de portiektrap af te duwen. Plotseling beet de man in de arm van één van de agenten en schopte hij de andere agent tegen het been. Met behulp van pepperspray brachten de agenten de man onder controle en kon hij naar het politiebureau gebracht worden. De politieagenten deden aangifte van mishandeling. De man zit nog vast. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Met vier boormachines op pad
Den Haag Oplettende getuigen zagen 23 november om 04.40 uur een man op de Kranenburgweg lopen met een opvallend grote puinzak op zijn rug. Toen de agenten de man aanspraken gooide de man de zak weg en riep dat hij een mes bij zich had. De agenten sommeerde de man het mes neer te leggen. Nadat hij het mes op de grond gelegd had, hielden de agenten de man aan. Aan het bureau bleek dat in de puinzak vier boormachines zaten. Één daarvan was van diefstal afkomstig. De man zit nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Politie waarschuwt voor oplichting
Regio Haaglanden De politie in de regio Haaglanden heeft de afgelopen dagen meerdere meldingen ontvangen van inwoners die een brief met daarbij een factuur op de deurmat vonden van een bedrijf genaamd Scrappys Electronics. In de brief worden de geadresseerden er op attent gemaakt dat er nog een rekening van 166,15 euro open zou staan voor bestelde DVDs. Het bedrijf draagt er zorg voor dat de bestelde DVDs op het adres worden afgeleverd. Via een automatisch incasso, zo staat in de brief, zal het bedrag van de rekening van de geadresseerde worden afgeschreven. Via een peperduur 0900 telefoonnummer probeerden een aantal verontruste brief ontvangers contact op te nemen met het bedrijf wat niet lukte. Wel werden de gedupeerden minutenlang aan de lijn gehouden. Geen van de ontvangers hadden een bestelling geplaatst bij Scrappys Electronics. De politie onderzoekt de zaak en adviseert, wanneer er geen bestelling is geplaatst, niet te reageren op de brief.

Gewond bij aanrijding
Den Haag Een 27 jarige vrouw uit Den Haag raakte 22 november om 19.45 uur gewond toen zij op de kruising Callandstraat met de Lobattostraat door een 40-jarige automobiliste uit Den Haag werd aangereden. De automobiliste zag het slachtoffer, dat de weg overstak, over het hoofd. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Gesnapt bij inbraak auto
Den Haag - Een getuige zag 23 november omstreeks 05.20 uur een man inbreken in een auto die geparkeerd stond op de kruisingJan Wapstraat met de Withuysstraat. Gewaarschuwde politieagenten vonden de man, die zich verstopt had op de achterbank van de auto. De man, een 35-jarige Hagenaar zit nog vast.

Vast voor venten
Den Haag De politie hield 22 november om 16.30 uur drie mannen aan, in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Wateringen en Den Haag, die op de Leyweg vanuit de achterbak van hun auto probeerden sigaretten te verkopen aan voorbijgangers. De drie mannen zijn op verdenking van heling en straathandel/venten aangehouden. Aan het bureau kregen zij alle drie een proces verbaal.

Snelheidscontrole
Den Haag- Bij een snelheidscontrole 22 november tussen 13.00 uur en 14.30 uur op de Neherkade controleerde de politie 200 passanten. In totaal reden 20 automobilisten te hard, de hoogst gemeten snelheid was 95 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Vast voor diefstal bromfiets
Leidschendam Een getuige zag 23 november om 06.40 uur dat een jongen en een meisje op het Molenpad een bromfiets stalen. De twee liepen met de bromfiets, die ze aan de voorkant omhoog tilden, in de richting van de Maalderijstraat. Gewaarschuwde agenten hielden op grond van een duidelijk signalement, een 18-jarige jongen uit Den Haag, op het Molenpad aan. De bromfiets troffen de agenten op een grasveld verderop aan. Van het meisje ontbrak ieder spoor. Bij de bromfiets vonden de agenten wel een handtas. Het 17-jarige meisje werd korte tijd later in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De twee zitten nog vast.

Fiets nodig
Leidschendam - Een politieagent onderweg naar zijn werk, zag 21 november om 22.15 uur een jongen op de Burgemeester Banninglaan lopen met een fiets waarvan hij het achterwiel optilde. Kennelijk zat de fiets op slot. Toen de agent de jongen aansprak zette de man de fiets tegen een muur en wilde weglopen. De agent legitimeerde zich en hield de 16-jarige jongen uit Leidschendam aan. De Leidschendammer verklaarde dat een fiets nodig te hebben maar daarvoor geen geld had. De jongen ging met een proces verbaal op zak naar huis.

Drie keer teveel op
Leidschendam-Voorburg - De politie controleerde meerdere automobilisten dit weekend op rijden onder invloed. Drie automobilisten hadden teveel op en moesten blazen. Een 39-jarige automobilist uit Voorburg reed op de van Wassenaerstraat toen zijn rijstijl politieagenten nogal opviel. Hij blies 535 ugl. Een 38-jarige Leidschendammer reed op de Tol toen hij gecontroleerd werd en blies 320 ugl. De derde automobilist, een 61-jarige Leidschendammer reed op de Prinses Carolinelaan en blies 420 ugl. Alle drie gingen met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Aangehouden voor vernieling ruiten
Leidschendam De politie kreeg 21 november om 20.00 uur een melding dat drie jongens op de Dillenburgsingel ruiten ingooiden. De agenten zagen de drie jongens in de omgeving staan en zagen ook dat er meerdere ruiten gesneuveld waren. De drie in de leeftijd van 18 jaar uit Den Haag en Leidschendam moesten mee naar het politiebureau waar ze alle drie verklaarden de ruiten te hebben ingegooid. Met een proces verbaal gingen de drie naar huis.

Slingerend over de weg
Wassenaar- Een 23-jarige automobiliste uit Leiden kon 23 november om 02.20 uur haar rijbewijs inleveren. Politieagenten zagen de vrouw slingerend rijden over de Johan de Wittstraat. De Leidse moest blazen en blies 640 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. De vrouw ging zonder rijbewijs en met een proces verbaal naar huis.

Veel te hard en teveel op
Wassenaar Politieagenten zagen en 21-jarige automobilist uit Wassenaar op de Rijksstraatweg nogal hard rijden. De Wassenaarder bleek meer dan 40 km/u te hard te rijden. Ook bleek de man te rijden onder invloed en een beginnend bestuurder te zijn. Hij blies 605 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. De Wassenaarder ging zonder rijbewijs en met een proces verbaal naar huis.

Emblemen auto aantrekkelijk
Rijswijk Een getuige zag 22 november om 03.05 uur dat een jongen emblemen van autos afhaalde. De getuige was naar de jongen toegelopen die het hazepad koos en de sloot bij de Broekslootkade inliep teneinde de getuige van zich af te schudden. Toen de agenten de getuige spraken, zag deze plotseling de jongen weer lopen. De 16-jarige jongen uit Rijswijk had nog natte voeten en bekende onmiddellijk de diefstal. Aan het bureau bleek hij 5 emblemen van verschillende auto merken bij zich te hebben. De Rijswijker ging met een proces verbaal op zak naar huis.

Vast voor vernielingen
Rijswijk Politieagenten werden 22 november om 01.20 uur gestuurd naar de Generaal Eisenhowerlaan waar vier jongens stenen uit het trottoir haalden, probeerden een boom omver te trekken en een bak met strooizout omvergooiden. Meerdere getuigen hadden één en ander gezien en belden de politie. De agenten troffen de vier aan waarvan één het direct op een lopen zette. De drie moesten mee naar het bureau, de vierde werd even later aangetroffen en aangehouden. Aan het bureau bleek één van de aangehouden jongens er niets mee te maken te hebben, de andere drie in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Den Haag en Wateringen gingen met een proces verbaal naar huis.

Aangehouden voor belediging en verzet
Wateringen Een groep jeugd gedroegen zich 23 november om 03.40 nogal baldadig door een deur van een woning aan de Lange Spruit te blokkeren met betonnen fietsranden. Politieagenten die op de melding afkwamen vroegen de jeugd de stoepranden weg te halen. Zij werden echter uitgescholden en beledigd. Toen de agenten één van de raddraaiers wilde aanhouden kwam het tot een vechtpartij waarbij een agent werd geslagen. In totaal hield de politie 3 jongeren (21 en 22 jaar) uit Naaldwijk, Wateringen en Maassluis aan, ter zake van mishandeling, belediging en verzet. De drie zitten nog vast voor verhoor.

Vuurwerk kwijt
Kwintsheul Een 16-jarige jongen uit Honselersdijk raakte 22 november zijn vuurwerk kwijt toen politieagenten hem 22 november controleerden op de Leeuwerik. De jongen had illegaal vuurwerk bij zich en moest mee naar het bureau. In overleg ging de jongen met een Halt verwijzing naar huis.

Gewond bij aanrijding
Delft Bij een aanrijding 21 november om 22.55 uur op de Buitenhofdreef raakte een 22 jarige- man uit Delft en een 35-jarige vrouw uit Schiedam gewond. De vrouw die op een snorfiets reed is naar een ziekenhuis vervoerd met mogelijk gebroken ribben. De Delftenaar die in een auto reed brak zijn arm. De politie onderzoekt de zaak.

Ruit vernield
Delft- Een 43-jarige man uit Delft moest mee naar het politiebureau omdat hij een ruit bij zijn ex vrouw ingooide en daardoor naar binnen klom. De gewaarschuwde agenten troffen de man aan op de bank en hielden hem aan voor vernieling. De man zit nog vast voor verhoor.

Rijbewijs kwijt
Delft Een 40-jarige automobilist uit Delft raakte 22 november om 17.45 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij bij een aanrijding betrokken raakte op de van Miereveltlaan. De Delftenaar reed onder invloed en blies 885 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. Zonder rijbewijs en met een proces verbaal op zak kon de Delftenaar naar huis.

Met auto in moestuin
Pijnacker Een 31-jarige automobiliste uit Pijnacker kwam 22 november omstreeks 18.40 uur op de Katwijkerlaan met haar auto in een moestuin terecht nadat zij van de weg raakte. Mogelijk is gladheid de oorzaak van het ongeluk. Niemand raakte gewond.

Vast voor vernieling
Zoetermeer Een 22-jarige man uit zit nog vast omdat hij verdacht wordt van het vernielen van een tuinhek. Politieagenten kregen 23 november een melding dat op de Kretastraat twee mannen vernielingen pleegden. Op grond van een signalement van een getuige hield de politie de man aan. Hij bekende de vernieling en wordt nog nader verhoord.

Tegen de draad
Zoetermeer Politie agenten zagen 23 november om 03.10 uur een automobilist tegen het verkeer in rijden op de Stationsstraat. De 31-jarige man uit Zoetermeer had groot licht aan en reed recht op de politieauto af. De agenten konden de automobilist ontwijken en konden hem na diverse stoptekens en andere signalen tot stoppen dwingen. De man reed onder invloed en blies 895 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.
De Zoetermeerder weigerde verder mee te werken. Hij ging zonder rijbewijs en met een proces verbaal naar huis.