Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wintersporter is steeds vaker wandelaar

Heerhugowaard, 23 november 2008 - Steeds meer Nederlanders kiezen voor wandelen als sportieve activiteit deze winter. Een op de zeven wintersporters kiest voor deze vorm van recreatie. Skiën blijft onverminderd populair: ruim de helft van de wintersporters kiest voor de afdaling op de lange latten. Snowboarden is voor tien procent van de ondervraagden de favoriete bezigheid, terwijl vijf procent van de deelnemers kiest voor langlaufen.

Een en ander blijkt uit onderzoek van Belvilla, waarbij meer dan 500 websitebezoekers hebben aangegeven hoe zij hun wintersport dit jaar gaan doorbrengen. Nick Bosch van Rosenthal, directeur van Belvilla, denkt dat de winterwandeltrend te verklaren is vanuit het gegeven dat de doelgroep van Belvilla voornamelijk jonge gezinnen met kinderen zijn. "Voor hen is wandelen een ideale manier om met elkaar in een ontspannen sfeer te genieten van de natuur en van de bergen. Daarnaast is wandelen goedkoper en brengt het minder risico's met zich mee dan skiën of snowboarden".

Over Belvilla
Belvilla is marktleider in de online verhuur van vakantiehuizen. De organisatie is marktleider in Nederland en bestaat ruim 20 jaar. Belvilla verzorgt voor 500.000 klanten per jaar een verblijf in een van de 12.000 winterse en zomerse vakantieaccommodaties in zeventien Europese landen. Belvilla onderscheidt zich door haar ruime aanbod van karakteristieke vakantiehuizen, simpele boekingsprocedures en de real-time beschikbaarheid. De organisatie heeft 65 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.belvilla.nl.

EINDE PERSBERICHT