KNHS

terug

Willem Greve wint Grote Prijs Maastricht
23 november 2008
Willem Greve - Perpetua

Eerste klap is daalder waard voor Willem Greve

Twents feestje in Limburg

MAASTRICHT (KNHS) - Slechts acht ruiters hadden zich geplaatst voor de barrage van de BMC Grand Prix van Maastricht, die met maar liefst 65.000,-- euro was gedoteerd, waarvan 16.250,-- voor de winnaar. Willem Greve (Weerselo), die als derde van start ging in de wedstrijd, moest in de barrage als eerste van acquit. Hij vroeg van de soms lastige schimmel Perpetua een hoog tempo, zonder daarbij overdreven snel te gaan. Zijn tijd van 36.18 sec. werd dan ook twee maal verbeterd, maar beide malen ging dat ten koste van minimaal één springfout. Bij de beste 8 in het klassement vinden we maar lieft vier 'Tukkers' (Jos Lansink meegerekend).

Het waren na zijn barragerit echt zenuwslopende minuten voor Willem Greve. "Ik heb geprobeerd een strakke rit neer te zetten en achteraf bleek dat het gelukt is", vertelde een gelukkige winnaar. Gerco Schröder was met Eurocommerce Seattle bijna twee seconden sneller op de eindstreep, maar tikte net de balk van de laatste oxer uit de lepels. Ook Robert Whitaker was iets sneller dan Greve, maar ook hij maakte een fout. "Je wilt de balken er tijdens die zeven barrageritten die na mij kwamen er wel afkijken en de chronometer tikt veel te langzaam", vertelde Greve na afloop van de huldiging. De ruiter was lovend over het basisparcours. "Ik vond het een heel goed gebouwd parcours, waarin alles van paard en ruiter werd gevraagd. De paarden moesten vermogen hebben, daarbij was voorzichtigheid een absolute noodzaak, omdat de balken heel los in hun ondersteuning lagen, en als ruiter moest je alle controle hebben".
Jurgen Stenfert (Doesburg) reed zich naar de tweede plaats in de wedstrijd. "Ik ging met een dubbel gevoel de barragerit in, want ik had Jos Lansink zien rijden en was er toen zeker van dat het sneller kon. Aan de andere kant wilde ik ook foutloos blijven. Ik heb daarom niet alles uit de kast van BMC Okometa gereden en ben heel tevreden met de tweede plaats". Ook de regerend wereldkampioen Jos Lansink was met de derde plaats een tevreden mens. "Ik heb in Valentina van 't Heike een paard dat ik nog steeds als een talent beschouw. Ze is ondertussen tien jaar, maar kan nog veel leren. Ze moet niet alleen nog leren sneller te gaan, ook moet ze nog leren iets minder hoog te springen, waardoor ze weer sneller aan de grond is en daar weer speed kan maken", aldus Lansink.
Het was voor Willem Greve een succesvolle dag, want in de ochtenduren schreef hij een wedstrijd die direct op tijd werd verreden op zijn naam met Uceline. Willem Greve was vijf jaar geleden Rabo Talent van het Jaar. Greve durfde de stelling niet zonder meer aan dat hij zonder de mogelijkheden die hem in dat jaar als Talent van het Jaar werden geboden nu niet de Grote Prijs had kunnen winnen. Maar: "In dat jaar heb ik de mogelijkheid gehad om in belangrijke internationale wedstrijden veel ervaring op te doen. Daar heb ik in de afgelopen jaren als ruiter zeer zeker veel aan gehad", aldus Greve.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.jumpingindoormaastricht.nl

Uitslag Grote Prijs:


1) Willem Greve (Weerselo) - Perpetua - 0 / 0 - 36.18
2) Jurgen Stenfert (Doesburg) - BMC Okometa - 0 / 0 - 37.28
3) Jos Lansink (Bel) - Valentina van het Heike - 0 / 0 - 39.29
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle - 0 / 4 - 34.39 6) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Tomboy - 0 / 4 - 38.95 8) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Primeval Wings - 0 / 8 - 39.39

Uitslag Telegraaf Prijs (1.50 m) (za):


1) Gert-Jan Bruggink - Cash Junior - 0 / 0 - 37.57
2) Robert Smith (Eng) - Vangelis S - 0 / 4 - 37.51
3) Dominique Hendrix (Bel) - Avenir - 0 / 4 - 38.19

Uitslag Provincie Limburg Prijs (za):


1) Henk van de Pol (Knegsel) - Tennessee W - 73.72
2) Gianni Govoni (Ita) - Zamar Love Affair - 74.02
3) Julien Epaillard (Fra) - Commissario - 74.40
4) Peter Geerink (Gelselaar) - Bellman - 74.78

Foto Willem Greve met Perpetus door: www.melissen.net