Pietenpost viert 3 jarig bestaan


Pietenpost nu ook in België

BARCELONA, 20081123 -- Pietenpost is ontstaan naar een idee van Coen Voskuilen die sinds enkele jaren naar Spanje is geëmigreerd. Hij legt uit: "Eigenlijk is het allemaal als een hobbyproject begonnen". Na drie jaar, kijkt Coen terug op de beginperiode en ziet dat ondanks de economische crisis mensen nog steeds erg enthousiast over het idee zijn en daarom nu sinds dit jaar, zijn Pietenpost heeft uitgebreid naar België. "De sinterklaas brieven vliegen de deur uit."

Wat de website van Pietenpost biedt is een mogelijkheid om zelf een Sinterklaasbrief te schrijven en deze vanuit Spanje te laten posten. Als het ware uit de pen van Sinterklaas zelf. Voor de brieven wordt dan ook authentiek papier gebruikt en voorzien van een heuse lakzegel met een grote S erin.

Coen zegt: "Soms zitten er echt hele grappige brieven tussen. Zo had ik er laatst eentje uit België waarin stond dat de kindjes in die familie allemaal toch wel erg lief waren, maar Sinterklaas wilde toch wél dat ze eens zouden ophouden met neuspeuteren.
Andere brieven zijn weer heel ontroerend en wensen kinderen veel sterkte toe in zware tijden. Op zulke momenten hou ik aan dit hobbyproject toch een gevoel over van zelfvoldoening. In sommige gevallen laat je kinderen weer echt geloven in Sinterklaas."

Sinds dit jaar heeft Pietenpost de service uitgebreid naar België. "We kregen steeds meer briefaanvragen uit België en moesten steeds mensen teleur stellen. Uiteindelijk hebben we besloten België ook als bestemming toe te voegen. Uiteindelijk, willen we Pietenpost laten groeien als een jaarlijks terugkerend fenomeen wat een vast onderdeel gaat uitmaken van het Nederlandse en Belgische Sinterklaasfeest." De Belgische ouders kunnen de website bereiken via www.pietenpost.be en zullen dan uitkomen op de Nederlandse website, waar ze hun brief kunnen bestellen.

Sinterklaasbrieven kunnen het hele jaar aangevraagd worden. Om op tijd te zijn voor Sinterklaasavond is het raadzaam om briefaanvragen vóór 2/3 december te doen.

Ingezonden persbericht