Ingezonden persbericht




Op 20 november hebben de heren Bosma en Brinkman van de PVV in de tweede kamer vragen gesteld over de kraakcursus die het Studenten Kraakspreekuur (SKSU) aanbiedt in het kader van de ASVA cursusweek. Refererend aan een artikel op Geenstijl.nl ( http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/uva_geeft_kraakles.html ) vragen zij de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs of zij bereid zijn de ASVA te waarschuwen en bij herhaling uit te schrijven bij de UvA.

Het SKSU vindt het absurd dat de PVV Kamervragen stelt over een cursus die de mogelijkheid tot het legaal kraken van een woning onder de aandacht wil brengen bij studenten. Het SKSU benadrukt hier nogmaals de legaliteit van kraken en daarmee haar verbazing over de Kamervragen. Het SKSU ziet kraken als een middel waarmee de woningnood onder studenten zowel aangekaart als aangepakt kan worden. Het SKSU was dan ook verheugd over de mogelijkheid tot het geven van een cursus in de ASVA cursusweek.

Dat de leden van de PVV echter anders denken over kraken verbaast het SKSU niet. Om de misverstanden omtrent kraken die heersen bij de PVV uit de weg te ruimen, nodigt het SKSU de heren Bosma en Brinkman van harte uit om aanwezig te zijn bij de cursus aanstaande maandag zodat onduidelijkheden en vragen uit de wereld geholpen kunnen worden.

Het Studenten Kraakspreekuur
www.sksu.nl

--

Noot voor redacties