Ingezonden persbericht

Ernstig zieke kinderen vieren groots feest!

Het "Pakjestrein festijn" voor ernstig zieke kinderen van Doe Een Wens Stichting dat vanmiddag heeft plaatsgevonden was een groot succes. Een bijzondere Pakjestrein haalde de kinderen op en bracht ze over het spoor naar een spetterend feest in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het "Pakjestrein festijn" is een feest voor zieke kinderen en hun familie. Een feest waarbij het "ziek zijn" naar de achtergrond verdwijnt en het kind, samen met zijn ouders, broers en zusjes onbezorgd plezier kan maken. Tevens is vandaag het startschot gegeven voor Actie Strooigoed! Vervul een wens. Een actie van kinderen op basisscholen door heel Nederland.

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Het Pakjestrein festijn is de stichting aangeboden door SintHaarlem Events, een non-profit Sinterklaasorganisatie. Samen wilden zij de kinderen tijdens het Pakjestrein festijn even laten vergeten dat ze ziek zijn. En dat is gelukt!

De kinderen hebben vanmiddag samen met hun ouders, broertjes en zusjes genoten van een spannende Sinterklaasshow, bijzondere ontmoetingen met ProfPiet en KlusPiet, en als hoogtepunt een Meet & Greet met de enige echte Sinterklaas zelf! De Goedheiligman nam uitgebreid de tijd voor ieder kind en dat gaf aanleiding tot mooie gesprekken. Extra bijzonder waren de zogenaamde "Buddy-Pieten". Ieder kind werd vandaag op sleeptouw genomen door een eigen persoonlijke Piet. Deze Pieten zorgden ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd werd. Zo kon ieder kind zich vandaag V.I.P. voelen en zijn ziekte even vergeten.

Ook is vandaag het startschot gelost voor Actie Strooigoed! Vervul een wens. Een actie waarbij kinderen van basisscholen door heel Nederland, speciale Doe Een Wenspepernoten gaan verkopen. De actie is mogelijk gemaakt door de Wibra en is simpel, leuk en heel doeltreffend. Tijdens het Pakjestrein Festijn hebben drie leerlingen van basisschool de Boemerang uit Utrecht, Actie Strooigoed op een feestelijk manier afgetrapt door Sinterklaas de grootste Doe Een Wens pepernotenzak van Nederland aan te bieden! Met de opbrengst van de actie helpen kinderen de wensen te vervullen van leeftijdgenootjes die levensbedreigend ziek zijn.