Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda
24-11-2008 - 02-12-2008
Studiereis Thaise groenteketen

Organisatiebureau Magnifiq organiseert met medewerking van de Nederlandse ambassade in Bangkok een agrarische studiereis naar Thailand, het centrum van de handel in groenten en fruit in Azië. De reis start op 24 november en eindigt op 2 december 2008.

Met een groep van maximaal twintig ondernemers uit de Nederlandse groentesector (kwekers, handelaren, toeleveranciers) zal in een intensief agrarisch programma inzicht worden verkregen in de gehele Thaise groenteketen, van teelt tot en met afzet (lokaal en internationaal). Ook zullen door kennismaking met het brede assortiment van Thaise groenten, nieuwe kansen en producten worden gezocht. Daarnaast zal het onderling netwerken en uitwisselen van ervaringen van grote toegevoegde waarde zijn.
Kortom, de reis biedt alle ingrediënten om als ondernemer weer extra handvatten te hebben voor de toekomst.

Teelt en cultuur
In deze uiterst afwisselende studiereis, die uiteraard ook enkele culturele programma-onderdelen heeft, worden naast het handelscentrum Bangkok ook het teeltgebied Kanchanaburi en groenteteelten rond Chiang Mai en Chiang Rai in het Noorden van Thailand bezocht. Een greep uit de technische bezoeken die zijn geprogrammeerd: o vooraanstaande kwekerijen, pakstations en exporteurs van specifieke Thaise groenten
o paprikakwekerij van een Nederlandse kweker
o BFS Cargo Handling van de luchthaven
o R&D station en laboratorium van SGS
o grootste groothandelsmarkt voor groenten, fruit en bloemen in Bangkok
o supermarkten, waar met de inkoop- en kwaliteitsmanager wordt gesproken

Er zijn nog plaatsen vrij.