NCRV

Man bijt hond

Nieuwe serie in Man bijt hond: Piet op Pad

Maandag 24 november tot en met vrijdag 28 november

18.55 uur, Nederland 2

NCRVâs Man bijt hond komt met een nieuwe 5-delige serie: Piet op Pad. De Sinterklaasdrukte is weer losgebarsten. Overal zien we weer pepernoten, chocoladeletters en marsepein. En alle kindjes zijn al druk aan het bladeren in de reclamefolders van de speelgoedwinkels. Armin Möschler uit Aalten zal als Piet Arturo ons een kijkje achter de schermen geven van het Sinterklaasfestijn in ons land.

Armin Möschler is een zeer gedreven Zwarte Piet. Hij heeft bij Man bijt hond twee jaar geleden een oproep gedaan om als Duitse Zwarte Piet in Nederland aan de slag te kunnen. Door deze oproep mocht hij vorig jaar mee met de intocht van Sinterklaas in Enschede.

Dit keer zien we Piet Arturo een week lang op verschillende locaties. Zo zien we hem onder andere op een geheime locatie waar nieuwe hulppieten worden opgeleid. Ook geeft hij een rondleiding in de kruidnotenfabriek van Sinterklaas en vraagt hij aan de heer Nout Wellink, de president van De Nederlandse Bank, of de kinderen nog cadeautjes kunnen verwachten nu heel de wereld gebukt gaat onder de kredietcrisis.