Gemeente Elburg


Bijeenkomst huiselijk geweld voor vrijwilligers

In de week zonder geweld van 24 tot 28 november as. zijn er voor vrijwilligers 2 regionale voorlichtingsavonden over huiselijk geweld. Huiselijk geweld is een van de meest voorkomende vormen van geweld in Nederland. Het treft met name vrouwen en kinderen, maar ook mannen kunnen slachtoffer zijn. Jaarlijks sterven tientallen vrouwen en kinderen aan de gevolgen van deze vorm van geweld. Iedereen kan ermee te maken krijgen in zijn of haar omgeving, werk, familie, club of sportvereniging.
In de regio Noord-Veluwe werken de gemeenten aan een gezamenlijk aanpak om huiselijk geweld te bestrijden. Voor vrijwilligers die actief zijn in ouderenbonden, sportverenigingen en andere clubs en vrijwiligersorganisaties worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over de achtergronden van huiselijk geweld, hoe je het kunt herkennen en bespreekbaar kunt maken. Specifieke aandacht zal er zijn voor kinder- en ouderenmishandeling. Er zal ook informatie worden gegeven over het steunpunt huiselijk geweld waar iedereen die ermee te maken heeft terecht kan. Door er tijdig bij te zijn kunnen ernstige situaties van huiselijk geweld worden voorkomen.

Vrijwilligers zijn vanaf 18.00 uur welkom voor een hapje en om 18.30 start het programma.
De bijeenkomsten vinden plaats

maandag 24 november van 18.00 tot 20.30 uur locatie: Gemeenschapscentrum "'t Huiken" (zaal 1) te Elburg

dinsdag 25 november van 18.00 tot 20.30 uur locatie: Sociaal Cultureel Centrum "de Dialoog" (zaal 9) te Ermelo

Wilt u komen op een van deze twee bijeenkomsten dan kunt u zich aanmelden via het volgende mailadres:.lammie.post@elburg.nl met vermelding van uw naam en organisatie.
Telefonische opgave is ook mogelijk: 0525-688796.