Gemeente Purmerend

Informatieavond Groengebied Purmerland

11 november 2008

Landschap Waterland organiseert informatieavond Groengebied Purmerland

Groengebied Purmerland, ten zuiden van de wijk Weidevenne, krijgt steeds meer vorm. Drie van de vier deelgebieden zijn inmiddels nagenoeg gereed.

* Maandag 24 november 2008 geeft Landschap Waterland een toelichting op de stand van zaken. U bent welkom om 20.00 uur in Dorpshuis De Burcht Purmerland 42 a, 1451 MD Purmerland.

Programma

* 20.00 uur Ontvangst bezoekers

* 20.15 uur Welkomstwoord en toelichting programma, voorzitter bestuurscommissie

* 20.30 uur Presentatie stand van zaken Groengebied Purmerland, Grontmij

* 20.50 uur Pauze / vragen stellen aan bestuurscommissie en projectgroep

* 21.10 uur Plenair behandelen van de meest gestelde vragen
* 21.45 uur Afsluiting en einde, voorzitter bestuurscommissie

Meer informatie
R. Blik, projectmedewerker Landschap Waterland, telefoon 06-51165271 of e-mail rblik@recreatienoordholland.nl.

---

Groengebied Purmerland is een uniek recreatiegebied midden in het veenweidelandschap. Bewoners van Purmerend, Purmerland en Landsmeer weten het recreatiegebied inmiddels goed te vinden. Voor een dagelijkse wandeling, maar vooral ook als speelplek voor kinderen. Daarnaast maken enkele scholen gebruik van de schooltuinen die in het gebied zijn aangelegd.

Realisatie nieuw deelgebied
Medio december wordt een nieuw deelgebied van circa 40 ha opgeleverd, zodat ook dat deel kan worden gebruikt door omwonenden. Het groengebied wordt hiermee uitgebreid met een intensief te gebruiken boszone met speelplaatsen. Dit gebied gaat via een zone van struinnatuur geleidelijk over in een open weidegebied met een laarzenpad. Ook het fietspad kan voor de kerstdagen in gebruik worden genomen. Door de aanleg van dit fietspad wordt het deel vanaf het Noord-Hollands-kanaal bij de Mandelabrug tot aan de Nieuwe Purmerlanderrijweg voor fietsers opengesteld. De officiële opening hiervan vindt plaats in januari 2009.

Beheer
Het ontwerp van Groengebied Purmerland is opgesteld door Kees Hund in opdracht van Landschap Waterland en uitgewerkt door Grontmij Noord-Holland. Naast Landschap Waterland, gemeenten Purmerend en Landsmeer zijn het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland deelnemende partijen. Deze partijen gaan Groengebied Purmerland beheren. Vragen en opmerkingen over het beheer kunnen worden gesteld aan het team integraal beheer van de gemeente Purmerend.

Financiële steun
De aanleg van Groengebied Purmerland wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de provincie Noord-Holland, de gemeente Purmerend en van de Stadsregio Amsterdam.