Gemeente Bussum

Route en data actie Bladslag
bladslag.JPG

De actie Bladslag start op maandag 24 november in de Gildebuurt en Prins Hendrik buurt.

Vanaf dinsdag 25 t/m vrijdag 28 november worden er bladeren opgeruimd in het Brediuskwartier. 't Spiegel is vanaf vrijdag 28 november t/m donderdag 11 december aan de beurt. Vanaf maandag 24 november tot en met woensdag 3 december gaat de gemeente in de Westereng en Laarderwegkwartier aan de slag; Dit gebied ligt tussen; Brinklaan, Huizerweg, Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg en Randweg. Vanaf donderdag 4 t/m maandag 15 december werkt de gemeente in de Oostereng en Godelinde buurt. Dit is het gebied tussen; Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg, Huizerweg, Amersfoortsestraatweg en de Gaardes. Bovenstaande planning is afhankelijk van weersomstandigheden.

Spelregels

De gemeente wil de actie zo goed mogelijk laten verlopen. Daarom kent de actie een paar spelregels:

Eén week voor aanvang van de actie Bladslag mag u bladeren die van gemeentelijke bomen in uw tuin zijn gevallen verzamelen en in uw wijk langs de weg deponeren. Eigenaren van particuliere bomen dienen eigen bladeren zelf af te voeren. Wat van nature op de openbare weg valt, wordt vanzelfsprekend door de gemeente opgeruimd. Wilt u plantsoenen en boomvakken ontzien bij het aanbieden van gemeentelijk blad? Verder geen blad op of bij rioolputten en brandkranen deponeren anders raakt het riool verstopt. Ook geen tuin- of ander afval bij het blad deponeren, daarvan gaat onze apparatuur kapot. Tenslotte, zodra de straat schoon is, is het niet meer toegestaan blad langs of op de straat te deponeren.

Tips voor particulieren

Particuliere bladeren afvoeren kan door middel van uw groene minicontainer of door inschakeling van een hovenier of particulier vuilinzamelingsbedrijf. Bij het afvalscheidingsstation van de GAD kunt u 1m3 blad aanleveren als tuinafval. Composteren van het blad is een andere, natuurlijke manier om blad en ander afval uit uw eigen tuin kwijt te raken.

Handhaving

Op het illegaal storten van (blad en tuin) afval en het naleven van de regels wordt toegezien door de afdeling Toezicht en Handhaving van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD). Deze handhavers kunnen verbaliserend optreden. Een en ander volgens de geldende "Afvalstoffenverordening Gewest Gooi en Vechtstreek" die te vinden is op www.gad.nl

Vragen
Heeft u nog vragen bel dan met de Servicelijn van de afdeling Wijkbeheer. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 12.30 en van 13.30
-16.00 uur tel. 035 - 69 28 898 of servicelijn@bussum.nl Ook kunt u deze informatie vinden op www.bussum.nl