Gemeente Winterswijk


Informatieavond over aanleg fietspad Vredenseweg (N820)

13 november 2008

Winterswijk - De gemeente Winterswijk organiseert samen met provincie Gelderland een informatieavond over de aanleg van een fietspad langs de Vredenseweg. Het gaat om het traject tussen Winterswijk en Vreden (820). De informatieavond vindt plaats op woensdag 19 november in de Knuver, Vredensweg 186, 7105 CC te Winterswijk-Huppel. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Tijdens de (inloop)avond geven ambtenaren van de provincie en gemeente en de uitvoerder informatie over de werkzaamheden en de planning daarvan. Ook beantwoorden zij vragen.

Werkzaamheden
De provincie Gelderland begint op maandag 24 november 2008 met de aanleg van een fietspad langs de Vredenseweg (N820) tussen Winterswijk en Vreden in Duitsland. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in juni 2009 klaar.

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een fietspad (beton) aan de westzijde van de Vredenseweg en het herinrichten van de hoofdrijbaan. Ook worden diverse bruggetjes over bestaande watergangen gemaakt.

Verkeersmaatregelen
Om de werkzaamheden snel en veilig uit te kunnen voeren, wordt de Vredenseweg tussen de Jachthuisweg, Ratumseweg en de Duitse grens afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer van Winterswijk naar Vreden en vice versa wordt omgeleid via de Kottenseweg (N319) en de Winterswijker straße (L558) naar Oeding. Daarna gaat de omleidingsroute via de Baumwollstraße, Großemast (L572) en de Ringstraße (L608) naar Vreden. De omleidingen staan met borden aangegeven.

Meer informatie
Op www.gelderland.nl is informatie te vinden over de actuele stand van zaken van de werkzaamheden.