Gemeente Vlieland

Voorlichtingsbijeenkomst duurzame energietoepassingen op Vlieland

Op maandag 24 november 2008 organiseert het Duurzaam Energie Team Vlieland een tweede voorlichtingsbijeenkomst over duurzame energietoepassingen op Vlieland en wil met nadruk alle Vlielanders betrekken bij het realiseren van duurzame energie toepassingen.

De avond zal net als de eerste voorlichtings-bijeenkomst d.d. 4 februari 2008 geen eenzijdig verhaal worden. De eerste voorlichtings-bijeenkomst is door ongeveer 50 belang-stellenden bezocht. Hieruit maken we op dat het onderwerp duurzaamheid op Vlieland leeft en willen we deze vorm van informatie uitwisseling graag continueren en verder uitbouwen. De eerste voorlichtingsavond heeft onder meer geresulteerd in de realisatie van een aantal projecten op het gebied van LED-verlichting op Vlieland. Wij willen met de aangekondigde bijeenkomst voorlichting geven over zonne-energiesystemen. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan duurzame openbare verlichting (LED). Voor de informatieavond zijn 3 installateurs/leveranciers (Nefit, Inventum en Innolumis) gevraagd en bereid gevonden een presentatie te houden. Eveneens zal informatie worden gegeven over toepassingsmogelijkheden en eventuele vereisten/ beperkingen van duurzame zonne-energiesystemen op Vlieland. Met andere woorden, wat moet ik doen om bijvoorbeeld een zonne-energiesysteem te kunnen realiseren. Nadere uitleg zal worden gegeven over de wettelijke vereisten en andere randvoorwaarden. Is er een (bouw)vergunning nodig voor het mogen aanbrengen van een zonneboilersysteem, wat mag in het beschermd dorpsgezicht/buitengebied/bedrijventerrein, welke partijen spelen hierbij een rol en wat zijn de kosten-/subsidiemogelijkheden voor dergelijke systemen. Na afloop bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen. Het college van b en w wil u op deze manier betrekken bij de realisatie van de doelstelling om in 2020 Vlieland 100% autonoom te laten zijn in haar energie- en watervoorziening. Alleen kunnen we deze ambitie niet waarmaken, maar samen kunnen we dat wel. Nogmaals nodigen wij alle Vlielanders uit deel te nemen aan deze voorlichtingsavond, waarbij uw inbreng zeer wordt gewaardeerd. Een voorbeeld van een lopende subsidieregeling voor zonneboilers kunt u lezen onder de volgende link
http://www.senternovem.nl/duurzameenergie/DE-technieken/zonneboilers. Voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer R.C.L. Kardaun (0562-452720).
Datum: maandag, 24 november 2008 Lokatie: Badhotel Bruin Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)