Provincie Groningen

Informatieavond gebiedscommissie Reitdiepdal 17 november 2008

De gebiedscommissie Reitdiepdal houdt op maandag 24 november en 1 december 2008 om 20.00 uur een informatieavond over haar werkzaamheden in het Reitdiepgebied. Op 24 november staat het zuidelijk deel van het gebied centraal en op 1 december het noordelijk deel.

De gebiedscommissie geeft een toelichting op haar opdracht en op de werkzaamheden in de komende tijd. Tevens kunt u kennismaken met de leden van de gebiedscommissie. Alle bewoners en grondgebruikers en belangstellenden in en om het gebied zijn welkom.

Locatie van de informatiebijeenkomsten

* maandag 24 november: Zalencentrum Ubbegaheem - Burchtweg 4 - 9771 BB Sauwerd

* maandag 1 december: Zalencentrum De Hoogte - Kerkpad 8 - 9951 EP Winsum

Wat staat op de agenda?
"We hebben bij de installatie de opdracht gekregen om voor het gebied een inrichtingsplan te maken waarin alle belangen een plaats krijgen. Het gaat daarbij om natuur, landbouw, landschap, cultuurhistorie, water en recreatie. We nemen ook het toekomstig beheer van het gebied mee. Binnenkort starten we met het maken van het inrichtingsplan. Op de informatiebijeenkomst vertellen we hoe we dit aanpakken en hoe we mensen betrekken bij dit plan. Omdat we niet in een `blanco' gebied aan de slag gaan, geven we ook aan binnen welke randvoorwaarden het plan opgesteld moet worden. Volgend jaar worden - vooruitlopend op het inrichtingsplan - de eerste werkzaamheden voor de waterbeheersing in het zuidelijk deel van het gebied uitgevoerd. We willen de bewoners hierover uitgebreid informeren", aldus de gebiedscommissie.

Gebiedscommissie
In mei 2008 is de gebiedscommissie Reitdiepdal geïnstalleerd. In de commissie zitten vertegenwoordigers van de gemeenten, van landbouw, natuur, landschap en cultuurhistorie, van het waterschap en van de dorpsverenigingen. Gedeputeerde Douwe Hollenga van de provincie Groningen is voorzitter van de gebiedscommissie.

Meer informatie?
Neem dan contact op met het secretariaat van de Dienst Landelijk Gebied, telefoon 050-3178500.

18 november 2008