Gemeente Best

Raadsavond: 24 november a.s.

18-11-2008

Maandag 24 november aanstaande vindt een raadsavond plaats. Op deze avond staan drie onderwerpen op de agenda:


* A2-zone en gebiedsontwikkeling Best-Zuid
* Integrale wijkontwikkeling

* Protocol GOEB en bewonersoverleggroepen

A2-zone en gebiedsontwikkeling Best-Zuid

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: de Raadzaal van het gemeentehuis

Tijdens de raadsvergadering van 8 oktober 2007 heeft de raad het rapport `De geniale Brainport locatie, integrale gebiedsontwikkeling A2-zone regio Eindhoven' vastgesteld als kader voor de integrale gebiedsontwikkeling van de A2-zone. Tijdens deze bijeenkomst wordt een informatieve presentatie gegeven die nader ingaat op de Bestse locaties in dit gebied en de laatste ontwikkelingen.

Integrale wijkontwikkeling

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: de Burgerzaal van het gemeentehuis

Begin dit jaar is de gemeenteraad tijdens een raadsavond geïnformeerd over integrale wijkontwikkeling, het resultaatgericht werken in de wijken van Best. In de wijken Hoge Akker en Batadorp wordt deze methode inmiddels toegepast en naar aanleiding van die ervaringen heeft het team Integrale wijkontwikkeling de werkwijze geëvalueerd.

Tijdens de bijeenkomst op de raadsavond van 24 november wil het team Integrale wijkontwikkeling de gemeenteraad informeren over de ervaringen met het wijkgericht werken én de resultaten van de bijeenkomsten in de wijken Hoge Akker en Batadorp aan u presenteren.

Deze presentatie vindt in nauwe samenspraak met de vertegenwoordigers uit deze wijken plaats. De bewoners uit de wijken Hoge Akker en Batadorp en het GOEB zijn uiteraard actief uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Protocol GOEB en bewonersoverleggroepen

Aanvang: 21.30 uur

Locatie: de Mosselaar van het gemeentehuis

Op 29 februari 2008 is het protocol tussen de gemeente Best, het Gezamenlijk Overleg Erkende Bewonersoverleggen (GOEB) en de bewonersoverleggroepen getekend. In dit protocol worden de uitgangspunten van de samenwerking in het kader van het wijkgericht werken besproken. Het is een beschrijving van de doelstellingen, de taken / bevoegdheden en de organisatie van de bewonersoverleggroepen, het GOEB en de gemeente.

Tijdens deze bijeenkomst wordt - op verzoek van de gemeenteraad - een beknopte toelichting gegeven op de totstandkoming en werking van dit protocol. Daarbij wordt in ieder geval ingegaan op de rol van de gemeenteraad in dit protocol.

De raadsavond is openbaar, dus u bent van harte welkom. De raadsavond begint om 20.00 uur.

---