Gemeente Stadskanaal

Onduidelijkheid over film

Vorige week is in de gemeente Stadskanaal een dvd huis-aan-huis verspreid over de gemeente Stadskanaal. Naar aanleiding van deze verspreiding heeft de gemeente een groot aantal reacties gekregen. Hieruit blijkt dat bij veel inwoners de indruk bestaat dat deze film door de gemeente is gemaakt en verspreid. Om misverstanden te voorkomen: dat is niet het geval. De film is een initiatief van en gemaakt door Tetteroo Productions BV uit Warmenhuizen. Zij zijn dus verantwoordelijk voor de inhoud en de verspreiding hiervan. De gemeente heeft geen enkele bemoeienis met de film.

Mocht u vragen hebben of willen reageren dan verwijzen wij u naar Tetteroo, T (0226) 394 007.

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 24 november 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Op de agenda staat:

Besluitvorming met debat:

* Beleidsplan Wmo 2008 - 2011 `Jong én oud: Samen sterk in Stadskanaal'

* Ontbinding van de gemeenschappelijke regeling van de Intergemeentelijke Kredietbank Stadskanaal/Veendam (IKB)*

Besluitvorming zonder debat:

* Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Stadskanaal 2008*

* Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade
2008*

* Jaarrekening en jaarverslag 2007 Algemene Muziekschool `Zuid-Groningen' (AMZG)*

* Deelname aan het experiment `Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal' tijdens de Europese Verkiezingen op 4 juni 2009*

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en kunt u bekijken en/of downloaden vanaf de website van de gemeente.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie, T (0599) 631 409 of E griffie@stadskanaal.nl, tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Wegwerkzaamheden Continentenlaan

Vanaf maandag 24 november 2008 is de Continentenlaan vanaf de Navolaan tot aan de Europalaan voor ongeveer twee weken afgesloten wegens werkzaamheden. U wordt omgeleid via verkeersborden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team voorbereiding, realisatie en onderhoud, de heer B. Badoux, T (0599) 631 564.

Flitsvergunningen

In één uur een bouwvergunning

Vanaf 1 april 2008 kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal een uur na aanvraag met een vergunning het gemeentehuis verlaten. Onder bepaalde voorwaarden verleent de gemeente lichte bouwvergunningen in de vorm van flitsvergunningen. Ook wil de gemeente bepaalde APV-vergunningen en -meldingen snel afhandelen.

Bouwplannen die in aanmerking komen:

* dakkapellen

* bijgebouwen

* aanbouwen

* overkappingen

* erfafscheidingen

Voorwaarden

* Een flitsvergunning geldt niet voor een beschermd monument.
* Het bouwplan moet passen in het bestemmingsplan.

In onze productencatalogus vindt u uitgebreide informatie over de flitsvergunning en de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen. Meer informatie: team bouw, milieu en bijzondere wetten, T (0599) 631
436.

APV-vergunningen en -meldingen

Vergunningen en meldingen in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de gemeente ook snel afhandelen. Voorbeelden zijn vergunningen/meldingen voor:

* kleine evenementen, zoals straatbarbecues en optochten
* collecte- en standplaatsvergunningen

* loterij- of bingomeldingen

Meer informatie: team bouw, milieu en bijzondere wetten, T (0599) 631
436.

Verkorte aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen niet meer mogelijk

Een groot aantal belastingplichtigen heeft in voorgaande jaren op basis van een verkorte aanvraag kwijtschelding van gemeentelijke belastingen gekregen. De gemeente Stadskanaal verleent in 2009 geen kwijtschelding via de verkorte procedure. Om goed te kunnen beoordelen of er nog recht op kwijtschelding bestaat, kunt u voor het jaar 2009 alleen met een uitgebreid vragenformulier kwijtschelding aanvragen. Als u in 2008 op basis van een verkorte aanvraag kwijtschelding heeft gekregen, dan krijgt u in januari 2009 het vragenformulier thuisgestuurd. Dat formulier moet u volledig invullen en samen met kopieën van de gevraagde bewijsstukken naar het Hefpunt in Groningen sturen.

Informatiebijeenkomst Wmo voor senioren

Op verzoek van de ouderenbonden organiseert de gemeente en Stichting Welstad een informatiebijeenkomst over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De bijeenkomst is op 20 november van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst komen de mogelijkheden die de Wmo biedt aan de orde, zoals:

* voorzieningen als een rolstoel, hulp in de huishouding
* taxivervoer door Taxiplus

* participatieregeling (chronisch zieken, langdurigheidtoeslag)
* er is gelegenheid voor het stellen van vragen aan deskundigen.

De bijeenkomst vindt plaats in De Spont aan het Gandhiplein in Stadskanaal. U bent van harte welkom op deze middag!

Top 3 meldingen op het servicenummer, oktober 2008


1. takkenroute

2. groenonderhoud

3. wegonderhoud

Er is 1124 keer gebeld met het servicenummer. Het grote aantal meldingen komt door de aanmelding voor de takkenroute, namelijk 691.

Inloopbijeenkomst Alteveer

Op dinsdag 25 november 2008 organiseren Wooncom, de gemeente Stadskanaal en Wijkaanpak Stadskanaal gezamenlijk een inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats in het multifunctioneel gebouw De Drijscheer, Keiweg 1 in Alteveer. De bijeenkomst is van 16.00 tot
20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst informeert Wooncom de bezoekers over de bouwplannen aan de Meidoornlaan, Iepenlaan, Beukenstraat en Berkenstraat. De gemeente geeft informatie over de ontwikkelingen in de Blauwe Kamer: het uitbreidingsgebied achter de Iepenlaan.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 7 november tot 14 november 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Gaardeniersweg ong., het gedeeltelijk veranderen van een woning, d.d. 10 november

* Steenhouwer 3, het plaatsen van twee kleine windturbines, d.d. 10 november

* Zijdstukkerweg 2, het slopen van een loods, d.d. 12 november
* Oude Markt 1, het legaliseren van een
luchtbehandelingsinstallatie, d.d. 12 november
* Scheepswerfkade 2A, het bouwen van een woning, d.d. 13 november Schatsborg 2, het plaatsen van een dakkapel, d.d. 13 november Burgemeester van Sevenhovenstraat 30, het uitbreiden van een woning, d.d. 13 november

Musselkanaal

* Akade 17A, het plaatsen van een schuur, d.d. 7 november
* Parklaan 32, het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van kantine en kleedkamers, d.d. 7 november

* Sjoerd ten Katestraat 12 en 14, het bouwen van een dubbele woning, d.d. 11 november

Onstwedde

* Vosseberg 27, het veranderen van een draagconstructiebalk, d.d. 12 november

Mussel

* Musselweg 37, het wijzigen van een zijgevel, d.d. 7 november
* Zandtangerweg 46, het uitbreiden van een bedrijfspand en plaatsen van een overkapping, d.d. 10 november

* Zandtangerweg 49, het bouwen van een kapschuur, d.d. 10 november

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599)
631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Uitwegvergunning

Op 14 november 2008 is de volgende uitwegvergunning verleend:

Stadskanaal

* G.W. Spitzenstraat 18 (legalisatie)

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 18 november 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Julianastraat 85 (SJS-parkeerterrein), 4 bomen
* Nederlandlaan 116, 1 boom

* Spoorstraat 75, 1 boom

Onstwedde

* Holte 74, 2 bomen

* Jabbingelaan 20, 1 boom

Alteveer

* Beumeesweg 179, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Rectificatie verkeersbesluit

In de publicatie van 12 november 2008 is per vergissing het verkeerde adres opgenomen bij de bekendmaking van toewijzing van een gehandicaptenparkeerplaats aan:

* Mevrouw Z.E. Groothuis-Timmer, nabij haar woning aan de Havikshorst 33 in Stadskanaal.

Dit behoort te zijn: nabij haar woning aan het Europaplein 119 in Stadskanaal.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* Bouwonderneming Gebr. Benus B.V., voor het bouwen van acht woningen, aan de Vuurdoornstraat in Musselkanaal, op de percelen kadastraal bekend als gemeente Onstwedde, sectie C, nummers 14242 en 14244, d.d. 10 november 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Meer informatie: de heer J. Post, T (0599)
631 434.

* 18 november 2008