Gemeente Werkendam
BR>

Uitreiking certificaten aan peuter- en kleuterleidsters

Op 24 november reikt mevrouw Marjolein Hak (wethouder van onderwijs) certificaten uit aan leidsters van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen die meedoen aan het werkplan "Startblokken van basisontwikkeling". Dit is een pedagogisch werkplan om de ontwikkeling van baby's, peuters en kleuters optimaal te stimuleren.

Startblokken is één van de voor- en vroegschoolse educatieve programma's en wordt door de gemeente gefinancierd. De gemeente is blij met de tot nu toe behaalde resultaten en wil hier graag bij stil staan door de uitreiking van de certificaten met een feestelijk tintje gepaard te laten gaan.

Na een korte toelichting op het programma Startblokken door mevrouw Sijmonsma-Seelen van Edux onderwijsadvies, reikt wethouder Marjolein Hak de certificaten uit. Hierna zal de heer Bults namens de Onderwijs Achterstanden Beleid (OAB) werkgroep een korte toespraak houden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje. Naar verwachting zal er voor de media ook een leuk fotomoment zijn.

Startblokken past in het beleid van de gemeente Werkendam om onderwijsachterstanden te voorkomen. Dit onderwijsachterstandenbeleid is in overleg met de OAB werkgroep vastgesteld voor de periode 2006-2010. Onlangs heeft de gemeente dit beleid geëvalueerd. Daaruit is naar voren gekomen dat de gemeente Werkendam, de peuterspeelzalen, de kinderopvang en de basisscholen op de goede weg zijn in het bestrijden van taalachterstanden. Uitkomst van de evaluatie was dan ook vooral dat het huidige beleid geïntensiveerd zal worden.