Europadebat over veiligheid en privacy in Tilburg op 24 november a.s.

19/11/2008 11:54

Europees Parlement Den Haag

Europadebat 'YOUrope' in Tilburg

Debat gericht op studenten en professionals over privacy en veiligheid

Op maandagavond 24 november organiseert het Europees Parlement Bureau Nederland samen met Gemeente Tilburg het Europadebat YOUrope. Politici en experts gaan met u in debat over privacy- en veiligheidsissues. In een aansluitende netwerkborrel zullen relevante organisaties zichzelf presenteren.

In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni 2009 vindt dit najaar een vijftal netwerkdebatten plaats. Op maandag 24 november doet deze debatserie Tilburg aan. In dit interactieve debat staat de veiligheid van onze digitale wereld centraal en de rol die het Europees Parlement hierin vervult. Steeds vaker worden we geconfronteerd met een nieuwe manier van misdaad bedrijven. Pinpassen en creditcards worden gekraakt, de OV-chipkaart blijkt niet veilig en persoonsgegevens komen in andermans handen terecht. Hoe groot zijn de gevaren van een gedigitaliseerde wereld en hoe kan Europa hierin een beschermende rol spelen?

De Tilburgse wethouder Johan van den Hout (SP) zal het Europadebat openen. Onder leiding van cabaretier Philip Walkate zullen onder meer Emine Bozkurt (Europarlementariër PvdA) en Bert-Jaap Koops (hoogleraar regulering van technologie aan de UvT) met elkaar en u in debat gaan.

Het Europees Parlement nodigt studenten, young professionals en overige geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit interactieve netwerkdebat. Entree en borrel zijn gratis. Bovendien wint de beste debater een verzorgde trip naar het Europees Parlement in Brussel.

Datum: maandag 24 november

Tijd: 19.30 uur inloop, 20.00 uur start debat

Locatie: Raadzaal Stadhuis Tilburg, Stadhuisplein 130

Toegang: gratis

Aanmelden: www.europa-nu.nl/debat of bel 070 - 4161616 (Herman Wolswinkel)