Partij van de Arbeid

PvdA@work: het VMBO

19-11-2008 09:31

De PvdA maakt zich sterk voor goed onderwijs in het vmbo. Om erachter te komen wat leeft op de vmbo-scholen gaan PvdA-politici maandag 24 november in het kader van de PvdA@work campagne op bezoek bij onderwijsinstellingen in het gehele land.

Tijdens de bezoeken spreken de PvdA-bewindspersonen en kamerleden met scholieren, docenten en bestuurders over nieuwe voorstellen van de PvdA. Deze gesprekken vormen de opmaat voor een nieuw boekje over het VMBO, dat begin volgend jaar verschijnt. Het boekje is een vervolg op de fractienotitie Lang leve het vmbo uit 2004.

Na bijna vijf jaar is deze notitie toe aan vernieuwing, vindt de PvdA-fractie. Een half miljoen kinderen gaan dagelijks naar een VMBO-school. Dat is 60 procent van het totaal aantal leerlingen. Zij vormen straks de ruggengraat van onze samenleving: je komt ze tegen als banketbakker, bij de technische dienst, als aannemer, in het verzorgingshuis, achter het loket of in de garage. Deze leerlingen verdienen goed en passend onderwijs, dat gelijke kansen biedt voor iedereen.

Het is de tweede bijeenkomst van de PvdA@work campagne. De PvdA komt dit politieke seizoen langs bij mensen in de buurt, op de markt, op school, op het werk en in het ziekenhuis. In september gingen PvdA-politici op bezoek in buurten.