Provincie Groningen

Groningen Informatieavond over toekomst Zuidelijke Ringweg Groningen 19 november 2008

Maandagavond 24 november is er een informatieavond in de Martiniplaza over de `Toekomst van Zuidelijke Ringweg Groningen'. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. Tijdens de avond kunnen omwonenden en andere belangstellenden kennismaken met de vijf oplossingen die de overheden hebben verkend voor deze drukke en belangrijke verkeersader in de stad Groningen.

Daarnaast krijgen de aanwezigen informatie over de besluitvorming in de komende periode en de mogelijkheden voor inspraak. Op de informatiemarkt is er voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de drie betrokken overheden: de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Rijkswaterstaat.

De Zuidelijke Ringweg Groningen wordt steeds drukker. Als er niets gebeurt, loopt het over een paar jaar echt vast. Provincie Groningen, gemeente Groningen en Rijkswaterstaat werken daarom samen aan een duurzame oplossing die zowel de bereikbaarheid van de stad als de doorstroming op de ringweg verbetert. De uitwerking en uitvoering van de duurzame oplossing is hoe dan ook een megaklus voor de stad. Graag willen de overheden daarom op de informatieavond vertellen hoe de laatste stand van zaken van is van de voorbereidingen.

19 november 2008