Gemeente Zijpe


2008-11-20 I play pingpong met Li Jiao in 't Zand

Sportservice Schagen

Maandag 24 november gaat in t Zand het project I Play Pingpong van start. Onder leiding van tafeltennistoppers Li Jiao en Jonah Kahn maken kinderen uit groep 5 t/m 8 kennis met tafeltennis in de vorm van een actieve demonstratie. De kickoff wordt gegeven door Wethouder B. Blonk.

Het scholenproject I Play Pingpong komt naar 't Zand! Maandagmiddag 24 november verzorgen tafeltennissers Li Jiao en Jonah Kahn een grote demonstratie voor maar liefst 320 kinderen in Sporthal Multitreffer! Deze kinderen, afkomstig van zeven scholen uit t Zand, Callantsoog, Oudesluis, Breezand en Anna Paulowna, maken van 13.15 15.00 uur op actieve en speelse wijze kennis met tafeltennis. Wethouder B. Blonk komt naar t Zand om het project te openen. De organisatie van deze middag is in handen van Sportservice Schagen, Tafeltennisvereniging DOKO en Projectbureau Make it Happen.

Aansluiting op de demonstratie van Li Jiao en Jonah Kahn kunnen enthousiaste kinderen zich aanmelden voor het jaarlijkse Kindertafeltennisfeest bij de plaatselijke vereniging DOKO, welke maandag 29 december (in de kerstvakantie) in Sporthal Multitreffer in t Zand op het programma staat.

Na de kerstvakantie vindt voor de kinderen uit t Zand het tweede gedeelte van het scholenproject plaats. Paul Molenaar, districtstrainer van de tafeltennisbond, verzorgt vier achtereenvolgende weken een tafeltennisles voor de kinderen uit groep 5 t/m 8 van OBS de Zandhope en RKBS St. Jozef. De kinderen die na deze vier weken nog geen genoeg hebben van het pingpongen, kunnen bij TV DOKO terecht voor vervolgaanbod.

I Play Pingpong is een initiatief van (voormalig) veelvoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop. Zij wil de kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met tafeltennis waarbij plezier en beweging centraal staan. Tafeltennisvereniging DOKO uit t Zand en Sportservice Schagen zorgen samen voor de lokale invulling van de lessen op de school en het vervolg bij de vereniging. De demonstratie wordt geregeld door Projectbureau Make it Happen.

Meer informatie over het scholenproject I Play Pingpong is te vinden op www.iplaypingpong.nl. Wilt u weten wat Sportservice Schagen nog meer organiseert of wenst u meer informatie over het project in t Zand? Surf naar www.sportserviceschagen.nl of bel met Marloes Gosman, tel. 0224 - 214 774.

Jongen aan het pingpongen
(foto gemaakt door Sportservice Noord-Holland)