Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Aandacht voor huiselijk geweld

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november vinden, tijdens de Week zonder Geweld, diverse activiteiten plaats om aandacht te vestigen op het probleem van huiselijk geweld. U bent van harte uitgenodigd om onderstaande activiteiten bij te wonen. Het volledige programma voor de Week zonder Geweld en meer informatie kunt u vinden op www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl

Expositie Karin Oppelland

Op maandag 24 november opent stedelijk wethouder Jantine Kriens om 13.00 uur in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel 40 een expositie van (abstracte) fotos van de Kralingse fotografe Karin Oppelland. De expositie is van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november te zien in de hal van het stadhuis.

Publieksdebat in Centrale Bibliotheek

Op dinsdag 25 november vindt in de hal van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat vanaf 13.30 uur een publieksdebat plaats. Onder leiding van Wilma Ruis (organisatieadviseur en voorzitter COC Rotterdam) wordt gedebatteerd over het melden van huiselijk geweld. Tussendoor speelt Het Rotterdams Wijktheater scènes over huiselijk geweld.

Meld huiselijk geweld

Op de website www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl vindt u ook informatie over de Rotterdamse aanpak van huiselijk geweld. Uit onderzoek blijkt dat in een op de vijf gezinnen geregeld huiselijk geweld voorkomt. Het gebeurt in alle lagen van de bevolking. Iedereen kan slachtoffer zijn: kinderen, tieners, ouderen, vrouwen en mannen. Bent u zelf slachtoffer of bent u getuige van huiselijk geweld in uw omgeving? Laat het er dan niet bij zitten! Meld geweld bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld op (010) 44 38 444. Professionele hulpverleners staan u 7 dagen per week, 24 uur per dag te woord.