CDA

Bijeenkomsten over kredietcrisis met premier Balkenende en fractievoorzitter Van Geel

De komende weken organiseert het CDA vier grote regionale bijeenkomsten over de kredietcrisis.

Premier mr. dr. J. P. ( Jan Peter) Balkenende spreekt tijdens de startbijeenkomst op maandag 24 november a.s. in Den Haag. Prof. dr. R. (Roel) Beetsma (hoogleraar macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam) en drs. H. Th. M. (Hein) Pieper (secretaris van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties, VKMO) houden dan eveneens een toespraak.
Op woensdag 26 november a.s. spreekt fractievoorzitter drs. P.L.B.A. (Pieter) van Geel. Andere sprekers zijn dan: prof. dr. A. L. (Lans) Bovenberg (hoogleraar Economie aan de Universiteit van Tilburg) en dr. Th. A. (Theo) Boer (docent ethiek aan de protestantse Theologische Universiteit te Utrecht). De bijeenkomst op 24 november begint om 20.00 uur de bijeenkomst op 26 november om 19.30 uur.

Tijdens de bijeenkomsten staat de christen-democratische visie op de crisis en haar gevolgen centraal . Het CDA opereert op basis van vier kernbegrippen: gerechtigheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap die ook zijn vastgelegd in het Program van Uitgangspunten. Tijdens elke bijeenkomst komt een kernbegrip aan de orde.
Na de toespraken is er debat met de zaal.

De bijeenkomsten vinden plaats op
Maandag 24 november
Opening door drs. P. A. C. T. (Peter) van Heeswijk (partijvoorzitter) Sprekers: minister-president mr. dr. J.P. (Jan Peter) Balkenende, de heer prof. dr. R. (Roel) Beetsma en de heer drs. H. Th. M. (Hein) Pieper
Avondvoorzitter: prof. dr. R.H.J.M. (Raymond) Gradus (directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA)
Thema: Gerechtigheid
Locatie: Nieuwe of Litteraire Societeit De Witte, Plein 24, 2511 CS Den Haag
Aanvang: 20.00 uur

Woensdag 26 november
Opening door drs. P.A.C.T. (Peter) van Heeswijk (partijvoorzitter) Sprekers: fractievoorzitter drs. P.L.B.A. (Pieter) van Geel, prof. dr. A.L. (Lans) Bovenberg en dr. Th. A. (Theo) Boer Avondvoorzitter: prof. dr. R.H.J.M. (Raymond) Gradus (directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA)
Thema: Rentmeesterschap
Locatie: Daf museum, Tongelresetraat 27, 5613 DA te Eindhoven Aanvang: 19.30 uur

Ook op woensdag 3 en dinsdag 9 december a.s. zijn er bijeenkomsten over de kredietcrisis.

Op woensdag 3 december is een van de sprekers staatssecretaris mr. drs. J. C. (Jan-Kees) de Jager van Financiën. De bijeenkomst vindt plaats in Zwolle.

Op dinsdag 9 december is een van de sprekers minister M. J.A. (Maria) van der Hoeven van Economische Zaken. De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht.

Over de bijeenkomsten op woensdag 3 en dinsdag 9 december a.s. wordt u via een separaat persbericht geïnformeerd.