Gemeente Putten

Delegatie uit gemeenten uit Zuidwest Servië op werkbezoek in Putten

In de week van 24 t/m 28 november komt een delegatie uit Servië op werkbezoek in Putten. Het gaat daarbij om de burgemeesters en een aantal ambtenaren uit de gemeenten Prijepolje en Priboj en een aantal leden van niet-gouvernementele organisaties (NGO's), mede afkomstig uit nog enkele gemeenten uit die regio.
Het werkbezoek vindt plaats in het kader van het driejarig MATRA-project "Verbetering openbaar bestuur en samenlevingsopbouw in Zuidwest Servië". Het project is op 1 mei 2008 gestart. Initiatiefnemer van het project is IKV Pax Christi. Doel van het project is het bevorderen van democratisering, het verbeteren van de kwaliteit van het openÂbaar bestuur en het stimuleren van samenlevingsopbouw op lokaal niveau in een deel van het voormalige Joegoslavië.
IKV Pax Christi heeft de gemeente Putten verzocht voor de duur van het project (mei 2008-mei 2011) haar medewerking te verlenen. Aanleiding daarvoor is de goede expertise die Putten inmiddels heeft opgebouwd in vergelijkbare projecten met de twee partnergemeenten in Roemenië. De gemeente Putten levert een bijdrage in de vorm van overdracht van kennis en ervaring.

In juni van dit jaar heeft een delegatie van de gemeente Putten, bestaande uit mr. Jan van Putten (burgemeester), Nico Gerritsen (wethouder Financiën en Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting), Jaap Westhuis (hoofd sector Middelen tevens contactpersoon namens de gemeente) en een vertegenwoordiger van IKV Pax Christi een eerste werkbezoek gebracht aan genoemde gemeenten in Servië.

Tijdens het werkbezoek dat de Servische delegatie aan Putten brengt, zal - naast een introductie van de gemeente Putten - over diverse onderwerpen kennisoverdracht plaatshebben, waarbij in het bijzonder aandacht wordt geschonken aan het thema "burgerparticipatie". Ook zal voor informatie-uitwisseling een bezoek worden gebracht aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, inclusief MATRA, aan het Joegoslavië Tribunaal en aan de Ambassadeur van Servië.

Dit project wordt financieel ondersteund door het Programma Maatschappelijke Transformatie (MATRA) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

---