Minister Verhagen bezoekt Marokko en Algerije

In Marokko houdt minister Verhagen op maandag 24 en dinsdag 25 november besprekingen met zijn ambtgenoot Fassi Fihri, minister van Religieuze Zaken Toufiq en de voorzitter van Marokkaanse parlement Mansouri. Daarbij komen onder meer de betrekkingen met Nederland, de samenwerking bij het tegengaan van illegale migratie, en de noodzaak van integratie van de Nederlanders van Marokkaanse afkomst in Nederland aan de orde. Ook heeft minister Verhagen een ontmoeting met vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties.

Tijdens het bezoek aan Algerije op dinsdag 25 en woensdag 26 november spreekt minister Verhagen over het aanhalen van de economische betrekkingen en de samenwerking op het terrein van terrorisme. Algerije is een van de landen waar Nederland zich op richt op het gebied van energiesamenwerking. De Algerijnse markt kan rekenen op groeiende belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven. Minister Verhagen houdt in Algerije besprekingen met zijn ambtgenoot Medelci en de minister voor Energie en Mijnbouw Khelil.

Waar minister Verhagen zich tijdens de reis bevindt en waar hij zich op dat moment mee bezig houdt, is te volgen op www.hierisministerverhagen.nl . Meer informatie en landendossiers over Marokko en Algerije zijn beschikbaar op www.minbuza.nl

Jonge professionals

Tijdens zijn bezoek aan Marokko en Algerije wordt minister Verhagen vergezeld door zes jonge professionals die werkzaam bij een olie- en energiebedrijf, een bank, een advocatenkantoor, de universiteit en een museum. De jonge professionals ontmoeten Marokkaanse en Algerijnse collega's om te discussiëren over gezamenlijke uitdagingen. Op het programma staan onder meer bezoeken aan bedrijven, een gesprek met mensenrechtenorganisaties en een bezoek aan een vluchtelingencentrum.

M inister Verhagen nam eerder al jongerendelegaties mee naar het Midden-Oosten, Sudan en de Mensenrechtenraad in Geneve. Jongeren krijgen daarmee de kans te zien hoe het Nederlandse buitenlandbeleid tot stand komt. Minister Verhagen hoopt hen zo vanuit hun achtergrond, denkbeelden en kennis te betrekken bij onderwerpen die wereldwijd en ook in Nederland tot discussie leiden.

Noot voor redacties (