Provincie Utrecht

Wegwerkzaamheden N226, traverse Maarsbergen

21-11-2008 -

De provincie Utrecht start op 24 november 2008 met de reconstructie van de traverse Maarsbergen. Aanwonenden hebben de provincie verzocht om snelheidsbeperkende maatregelen te treffen op dit gedeelte. De provincie realiseert dit door het profiel van de weg tussen de huisnummers 62 en 104 als volgt aan te passen:


* Het visueel versmallen van de rijbaan door het aanbrengen van trottoirbanden; hierdoor wordt een bebouwde komsfeer gecreëerd.
* Het aanbrengen van een overrijdbare middenstrook van rode betonstraatstenen.

* Tevens wordt gelijktijdig de huidige asfaltdeklaag vervangen door een geluidreducerende asfaltlaag.

Asfalteringswerkzaamheden
De werkzaamheden zullen vier weken in beslag nemen. Het vervangen van het asfalt en het aanbrengen van de overrijdbare middenstrook zal in de nachtelijke uren plaats vinden. Hiervoor is het noodzakelijk om de weg geheel af te sluiten en het verkeer om te leiden. Omdat de asfalteringswerkzaamheden sterk afhankelijk zijn van het weer, bestaat de kans dat deze niet op de geplande data in december uitgevoerd kunnen worden. Indien dat het geval is, zullen de werkzaamheden verschoven worden naar begin april 2009.

Afsluitingen en omleidingen
De N226 wordt volledig afgesloten tussen de Ringelpoel en de Tuindorpweg op de volgende tijden:

* Vanaf maandagavond 8 december t/m donderdagavond 11 december, iedere avond tussen 19:00 uur en 06:00 uur.
* Vanaf maandagavond 15 december t/m donderdagavond 19 december, iedere avond tussen 19:00 uur en 06:00 uur. De werkzaamheden in deze week zijn afhankelijk van de weersgesteldheid.

Het verkeer op de N226 wordt omgeleid via de Ringelpoel, Andersteinweg en Tuindorpweg. De parallelweg blijft bereikbaar voor (brom-)fietsers en aanwonenden. Het openbaar vervoer gaat mee in de omleiding.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de wegwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht) E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Femke Bakker, telefoon 030- 258 2434