Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Ongevaarlijke vorm van legionella aangetroffen (persbericht De Kalkwijck)

Vorige week zijn er in Sportcentrum De Kalkwijck reguliere controlemetingen gedaan in het kader van legionella. Vandaag, 21 november 2008, hebben wij de uitslag ontvangen. Op een aantal douchelocaties in ons pand is een ongevaarlijke vorm van legionella aangetoond. Deze brengt geen gezondheidsrisicos met zich mee.

Omdat op deze plaatsen de ongevaarlijke vorm van legionella heeft kunnen groeien, zouden andere vormen daar ook kunnen groeien. De kans dat dit in de afgelopen week na de meting is gebeurd, is volgens de GGD uiterst klein. En mocht dat toch het geval geweest zijn, dan nog is de kans op besmetting zeer gering.

Om toekomstige risico's te vermijden sluiten wij tot nader bericht de douches van de Kalkwijckhal en de gehandicaptenruimten. De komende dagen zullen wij maatregelen treffen, waarna opnieuw metingen door het laboratorium zullen plaatsvinden. Vervolgens zal op basis van de resultaten blijken of de maatregelen afdoende zijn geweest. De uitkomst hiervan is na een aantal dagen bekend.

Voor alle duidelijkheid - de sporthallen en het zwembad zijn verder gewoon geopend.

Hoogezand, 21 november 2008