Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht , 24-11-2008

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Neude vond in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november een diefstal van een fiets plaats.

Omstreeks 01.40 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht dat een man een fiets vanaf de Neude meenam. De man liep weg in de richting van de Loeff Berchmakerstraat. Ter plaatse troffen agenten de verdachte niet meer aan. Enige tijd later werd de verdachte op de Hopakker met de fiets aangetroffen. De 22-jarige verdachte uit Utrecht gaf aan dat hij de fiets voor 20,- had gekocht. Het slot van de fiets was kapot. De Utrechter werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Dames plegen diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie zondagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel hoorde omstreeks 17.55 uur dat het alarm van de poortjes afging. Twee dames verlieten op dat moment de winkel. Het tweetal 19 en 20 jaar uit Doorn en Amersfoort - werd door de beveiliging tegengehouden en voor controle meegenomen. In de tassen van de dames werd kleding aangetroffen waarvan het beveiligingslabel was verwijderd. Hierdoor was de kleding ook vernield. De politie nam de vrouwen mee naar het bureau. Hier bleek dat in de tas van de vrouw uit Doorn ook kleding zat van een andere winkel. Aan beide vrouwen werd een winkelontzegging van een jaar uitgereikt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Moldaudreef een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.20 uur met haar auto over de Albert Schweitzerdreef en wilde rechtsaf de Moldaudreef oprijden. Hierbij gaf de bestuurster veel te veel gas en vloog uit de bocht. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Nog voordat de ambulance ter plaatse was, hadden omstanders het slachtoffer al uit het wrak gehaald en in de auto van een 42-jarige getuige uit De Bilt neergezet om bij te komen.

Ambulancebroeders onderzochten de vrouw en vonden het niet verantwoord om haar uit de auto te laten stappen. De brandweer werd gevraagd het dak van de auto van de getuige af te knippen, om zo het slachtoffer via een schepbrancard uit de auto te tillen. De Utrechtse werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide autos werden totall loss afgevoerd.

Rijden met ontzegging

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een rijontzegging en ongeldig rijbewijs had.

Tijdens de surveillance controleerden agenten het kenteken van een auto die op de Stationsstraat reed. Via de meldkamer bleek dat de auto niet voorzien was van een verzekering. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aan de kant gezet. De 42-jarige bestuurder uit Harmelen verklaarde direct dat hij geen geldig rijbewijs had. Tevens gaf hij aan een elektronische detentieband om te hebben. Op het bureau bleek dat de man een groot aantal keer gepakt was voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed. Ook had hij nog een boete van 600,- openstaan. Hij werd voor verder verhoor ingesloten en zijn auto werd in beslag genomen.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Op een bedrijventerrein aan de Utrechtseweg heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van heling van kleding.

Door een medewerker van een stand werd gezien dat bij een andere kraam kleding werd verkocht die eerder bij hem uit de winkel in Gouda was gestolen. De politie werd ingeschakeld en hield de 20-jarige heler uit Utrecht aan. De kleding werd voor onderzoek in beslag genomen. Verder onderzoek moet uitwijzen welk aandeel de verdachte heeft in de diefstal.