Provincie Groningen

de slag Bewoners Ganzedijk en Stuurgroep Ganzedijk samen aan de slag 24 november 2008

Maandag 17 november heeft de Stuurgroep Ganzedijk, naar aanleiding van de presentatie van het bewonersplan Energiek Ganzediek, een aantal voorstellen aan het Actie Comité Ganzedijk Blijft gedaan. Belangrijkste voorstel is wel, dat de totale sloop van de 58 woningen niet meer aan de orde is. Voor de bewoners een opluchting van jewelste.

De Stuurgroep, waarin de gemeente Reiderland, de provincie Groningen en woningcorporatie Acantus Groep zijn vertegenwoordigd, en het Actie Comité hebben afgesproken gezamenlijk verder te gaan met de ontwikkeling van Ganzedijk.
De gemeente Reiderland, de provincie Groningen, Acantus Groep en de bewoners van Ganzedijk zullen samen een projectgroep vormen dat het uitvoeringsplan maakt. De projectgroep maakt op korte termijn de precieze opdrachtformulering.
Zodra alle betrokkenen hiermee akkoord zijn, gaat de gezamenlijke projectgroep zo snel mogelijk aan de slag met het plan voor de uitvoering. Mocht de opdracht niet volledig door de achterban gedragen worden, dan komen half december de betrokkenen weer bijeen om de opdrachtformulering voor het uitvoeringsplan verder uit te werken.

24 november 2008