Academisch ziekenhuis Maastricht

André Rieu ambassadeur HFL Kanker Researchfonds Publicatiedatum: 24-11-2008 Bron: Health Foundation Limburg Auteur: Valerie Bodelier Datum: 24-11-2008

De wereldberoemde Maastrichtse violist André Rieu wordt de ambassadeur van het HFL Kanker Researchfonds. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de opening van het Maastricht UMC Oncologiecentrum. Tijdens het openingssymposium is ook het nieuwe HFL Kanker Researchfonds gepresenteerd. Dit fonds is eerder dit jaar opgericht door het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, Health Foundation Limburg en KWF Kankerbestrijding. Doel van het HFL Kanker Researchfonds is om in de regio Limburg en Zuid-Oost Brabant geld op te halen voor medisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kanker. Onderzoek waarvan de resultaten, via het vandaag officieel geopende Maastricht UMC Oncologiecentrum, toegepast worden bij de behandeling van patiënten. Het fonds wil daarnaast de betrokkenheid van mensen bij het thema kanker in de regio vergroten. De komende weken zal het HFL Kanker Researchfonds zich via donateuracties presenteren aan het grote publiek.

Ter illustratie van zijn betrokkenheid bij HFL Kanker Researchfonds heeft André Rieu het fonds een schilderij geschonken van zijn zoon Marc Rieu. Het schilderij `The Circle of Life' komt te hangen in het ontmoetingscentrum van het Maastricht UMC Oncologiecentrum. André Rieu: "Het is een schilderij dat diepe indruk op mij heeft gemaakt. Het stelt de cirkel van het leven voor. Je kan er naar blijven kijken, het heeft geen begin en geen einde. Je ziet alleen een prachtige, kleurrijke diepte."

André Rieu kon zelf niet bij de feestelijke opening van het Oncologiecentrum en de lancering van het HFL Kanker Researchfonds aanwezig zijn. Daarom sprak de wereldberoemde violist de bezoekers van het symposium toe in een videoboodschap. Rieu is met zijn World Stadium Tour `A romantic night in Vienna' neergestreken in Australië. De Maastrichtenaar is `down under' een megaster. Zijn stadiumconcerten worden breed uitgemeten in de pers en onlangs stond de topentertainer nog met negen dvd's in de top 10 van Australië.