Twee diakens en een priester voor Bisdom Rotterdam

23/11/2008 20:07

Bisdom Rotterdam

Rotterdam, 23 november 2008 - Mgr. A.H. van Luyn s.d.b., bisschop van Rotterdam, heeft zaterdag 22 november jl. tijdens een feestelijke Eucharistieviering drie mannen gewijd: twee permanent diakens en een priester. De wijdingsviering vond plaats in de kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. R.H. (Ronald) Dits en M.W.M. (Gilion) Greeve ontvingen de diakenwijding; J.C.F.M. (Hans) Smulders werd tot priester gewijd.

Aan het einde van de viering maakte Mgr. Van Luyn bekend waar de nieuwe diakens en priester zullen gaan werken. Ronald Dits zal als diaken werkzaam zijn in het samenwerkingsverband MANAHO, omvattende de parochies Naaldwijk, Honselerdijk en Maasdijk. Gilion Greeve blijft bij de federatie De Wijngaard, omvattende de parochies te Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan de Rijn. Hans Smulders zal werkzaam zijn als pastor van de parochie Maria van Eik en Duinen te Den Haag.

Een diaken is een gewijde ambtsdrager. Tot diaken kunnen ongehuwde en gehuwde mannen van 35 jaar en ouder worden gewijd. Permanent diakens kunnen werkzaam zijn in een parochie, het categoriaal pastoraat (bijvoorbeeld gevangenis, ziekenhuis of leger) of een specifiek diaconaal project (bijvoorbeeld Oude Wijken Pastoraat).

Ook een priester is een gewijde ambtsdrager. Een priester is een ongehuwde man, die zijn leven in dienst van Christus stelt en de zeven sacramenten van de Kerk mag bedienen.

Er zijn in Bisdom Rotterdam momenteel 83 priesters en 13 permanent diakens in de parochies werkzaam. Daarnaast zijn er vele tientallen pastoraal werk(st)ers, catecheten en religieuzen werkzaam in het bisdom Rotterdam.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl